T-Systems komt met integratieplatform Data Orchestration as a Service

Samenwerking zorgt voor eenvoudige data-integratie van cloudapplicaties

Vianen, 9 december 2014T-Systems gaat een cloudgebaseerd integratieplatform aanbieden op basis van technologie van Informatica. Dankzij deze cloud based service kunnen applicaties uit allerlei bronnen probleemloos data uitwisselen. De oplossing knoopt ook data en software uit publieke en private clouds en on-premise-omgevingen naadloos aan elkaar.

T-Systems noemt de oplossing ‘Data Orchestration as a Service’ (DOaaS). De oplossing heeft geen on-premise softwareinstallatie nodig en het technisch beheer ligt volledig in handen van de ICT-dienstverlener. Het platform biedt een sterke combinatie van Informatica’s cloud-integratiemogelijkheden en de veilige cloud van T-Systems.

Multi-cloud integratie
De oplossing integreert dankzij het brede partnernetwerk van T-Systems met honderden applicaties en databases, inclusief die van bijvoorbeeld Salesforce en Microsoft. Bovendien is de oplossing laagdrempelig. De cloudontwikkelomgeving van het platform vereist geen programmeerkennis en bovendien bevat de oplossing herbruikbare integratieschema’s. Dat bespaart de inzet van consultancybureaus.

‘Voor Informatica was het partnerschap met T-Systems een logische keuze’, zegt Dirk Häußermann, Vice President, Central Region EMEA van Informatica. ‘Het biedt de juiste basis voor een kant-en-klare oplossing waarmee klanten snel uit de voeten kunnen. Bovendien is de oplossing kosteneffectief schaalbaar.’

‘Applicaties worden tegenwoordig op allerlei verschillende manieren beschikbaar gesteld: on-premise, vanuit een publieke cloud of juist vanuit een private cloud. Die ‘multi-cloud’-wereld biedt alleen toegevoegde waarde als die applicaties onderling probleemloos en veilig data kunnen uitwisselen. Dit wordt nu mogelijk door de combinatie van de technologie van Informatica, de wereldleider in cloudintegratie, en de veilige cloudplatformdiensten van T-Systems’, zegt René Mulder, Managing Director van T-Systems Nederland.

Over Informatica
Informatica Corporation is ‘s werelds nummer één op het gebied van data-integratiesoftware. Duizenden bedrijven over de hele wereld gebruiken de oplossingen van Informatica voor data-integratie, -kwaliteit en -volumes voor de ontsluiting, integratie en betrouwbaarheid van hun informatieassets. Informatica levert software en services voor data-integratie waarmee organisaties de beschikking krijgen over tijdige, relevante en betrouwbare gegevens, zodat ze hun belangrijkste bedrijfsdoelen kunnen realiseren en de concurrentie voor kunnen blijven. Kijk voor meer informatie op  http://www.informatica.com/nl/

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 50.000 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2013 genereerde T-Systems circa 9,5 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op http://www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 142 miljoen mobiele klanten, ongeveer 31 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 december 2013). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 229.000 werknemers. In het boekjaar 2013 realiseerde de Groep 60,1 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2013).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: