Small data: wie het kleine niet eert…

Big data is een big deal, maar het vereist ook een grote inzet. Waarom beginnen we daarom niet zoals we vaak met iets beginnen: klein. Vooral voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) is het belangrijk om niet overhaast met grote hoeveelheden gegevens aan de slag te gaan. Krijg eerst controle over small data. Dan pas kun je ook de volledige waarde uit big data halen en dit succesvol toepassen.

Niet alleen het aantal binnenkomende gegevens, ook de snelheid waarmee data binnenkomt en de diversiteit ervan vormt nogal eens een struikelblok voor kleinere organisaties. Het is te veel en het gaat te snel. Maar wat maakt small data, naast de hoeveelheid, nu zo anders dan big data?  Small data verbindt mensen met tijdige, zinvolle inzichten, die meestal afgeleid zijn van lokale bronnen. Het is beter behapbaar en daarmee voor gebruikers overzichtelijker doordat het visueel toegankelijk, begrijpelijk en ‘ready-to-use’ is. Small data bestaat uit informatie uit de eigen organisatie, zoals data over klanten, NAW-gegevens, interesses en voorkeuren, kennis over verjaardagen of onderlinge relaties. Het mkb kan hier al veel voordeel uit halen.

Klik hier om de hele blog van Jeffrey Raskeyn van SAP Nederland op De Zaak te lezen

Jeffrey Raskeyn SAP Nederland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: