Drie strategieën voor het omnichannel tijdperk

We leven momenteel in een ‘networked economy’ en dat heeft de voorwaarden geschapen voor groei, innovatie en optimalisatie. In de retailsector doen bedrijven hier al hun voordeel mee en zetten unieke ‘customer experiences’ voor hun klanten neer. Hoe maak je als retailonderneming nu slim gebruik van die hyperconnectiviteit? Drie strategieën.

1. Pas slimme omnichannelstrategie toe
Verander je mindset: zie onlinekanalen niet simpelweg als weer een nieuw saleskanaal, maar als belangrijk onderdeel van de omnichannelwinkelervaring. Wanneer die kanalen goed op elkaar zijn afgestemd kan het de algehele sales vergroten. Neem bijvoorbeeld Zara. Zijn winkelmedewerkers kunnen via de cloud hun lokale marktbevindingen en feedback van klanten vrijwel direct doorsturen naar hun fashiondesigners. Zo sluiten hun collecties voortdurend aan op de behoeften van de lokale markt.

Retailers die de conversatie aangaan op social media en hun klanten stimuleren tot het achterlaten van online klantbeoordelingen, stimuleren daarmee het online vertrouwen en boosten hun online sales. Bovendien kan online shoppen prima samengaan met de ‘offline’ winkelervaring. Neem een voorbeeld aan Chico. Klanten kunnen via de website kleding uitkiezen die vervolgens in de pashokjes in de winkels voor hen klaarligt. Het bedrijf moedigt bovendien zijn klanten aan hun stylingfoto’s te delen via Pinterest, Instagram en Twitter.

Lees de twee andere strategieën op RetailWatching.nl.

Mark Raben SAP Nederland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: