Marketing 2015: omarm hyperconnectiviteit

Marketeers maken veelvuldig gebruik van netwerken. Ze brengen online sociaal gedrag van hun doelgroep in kaart via Facebook of Twitter. Daarnaast leren ze het gedrag van de doelgroep kennen via ‘connected’ producten. De Networked Economy zorgt voor interessante mogelijkheden. En deze vier bedrijven maken daar bijzonder goed gebruik van.

1. Slimme Mode
Modeketen Chico’s heeft in Amerika meer dan 600 winkels en een succesvolle website. Bij deze organisatie zijn online en offline geen twee aparte werelden. Ze versterken elkaar juist. Alles draait om de klant. De consument wil niet altijd ongemakkelijk in de winkel zoeken naar een outfit, of online iets bestellen in de hoop dat het past. Bij Chico’s laten klanten hun outfit die ze in de webshop vinden, alvast klaar hangen in de paskamer bij de winkel in de buurt. Is de outfit geslaagd, dan stimuleert Chico’s klanten om hiervan een foto te maken en deze te delen via Pinterest, Instagram of Twitter (#destinationfabulous). Een slimme zet van de marketingafdeling, want dit soort exposure vergroot het vertrouwen bij potentiële klanten.

Lees de ander drie voorbeelden die Ingeborg van Beusekom van SAP Nederland geeft op MarketingTribune

Ingeborg van Beusekom van SAP Nederland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: