Dassault Systèmes introduceert industriegerichte oplossingen voor grondstoffenwinning en offshore

‘Lean Mine Construction’ en ‘Perfect Mine & Plant’ verbeteren de business performance en kostencontrole

Maarssen, 15 december 2014Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), heeft twee industriegerichte oplossingen geïntroduceerd voor bedrijven in de grondstoffenmarkt en offshore. Lean Mine Construction en Perfect Mine & Plant zijn allebei gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform. Beide oplossingen zijn ontworpen om bedrijven in de mijnbouw en offshore te helpen hun processen te transformeren en te optimaliseren. Verder maken deze industriegerichte oplossingen ook de besluitvorming flexibeler.

Businessuitdagingen

Bedrijven in de grondstoffenwinning zijn het afgelopen decennium geconfronteerd met moeilijke uitdagingen. Het nog kwetsbare economische herstel en de veranderde vraag naar grondstoffen, hebben hun productiviteit verlaagt, terwijl de exploitatiekosten zijn toegenomen. Verder kan de interactie tussen resourceplanning, engineering, productie en de geologische teams bij veel van deze bedrijven efficiënter geregeld worden. Als gevolg daarvan staat de marge onder druk, of is de exploitatie zelfs verliesgevend. Hierdoor moeten veel bedrijven hun activiteiten stoppen.

Lean Mine Construction

De nieuwe industriegerichte experiences van Dassault Systèmes vergroten de flexibiliteit van plannen, ontwerpen en produceren. Zo kunnen de benodigde veranderingen worden doorgevoerd. Lean Mine Construction integreert in één platform applicaties en kennis om mijnbouwlocaties en –projecten op tijd en binnen budget op te leveren. Het verenigt de mijnbouwbedrijven met hun toeleveranciers en partners in een intuïtieve samenwerkingsomgeving voor het plannen van de site-infrastructuur, verwerken van ontwerpen, projectplanning, inkoop en constructiemanagement. Daardoor kunnen die sites efficiënter produceren vanaf het moment dat ze de opdracht krijgen.

Perfect Mine & Plant

Met ‘Perfect Mine & Plant’ kunnen bedrijven in de grondstoffenwinning en offshore op alle niveaus beter samenwerken. Daardoor kan een bedrijf flexibeler reageren op veranderingen in de operaties en marktcondities en op opkomende business-kansen. Managers, planners en uitvoerders op locatie kunnen alle data en beslissingsondersteunende applicaties in de waardeketen benutten om hun plannen te optimaliseren en financiële doelstellingen te realiseren. De nieuwe oplossing helpt hen om alle niveaus binnen de organisatie te synchroniseren voor meer strategische controle.

Anglo American ervaringen

“Het produceren van alle benodigde grondstoffen voor de economische ontwikkeling en onze moderne maatschappij wordt steeds complexer”, zegt Tony O’Neill, groepsdirecteur techniek en duurzaamheid bij Anglo American. “Met 3D-modellen van concepten kunnen wij sneller, dynamischer en tegen lagere kosten ideeën en scenario’s testen. Met het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes kunnen we een aantal belangrijke business-uitdagingen in onze industrie aangaan.”

“De mijnbouwmarkt staat op een historisch keerpunt, nu bedrijven oplossingen zoeken om hun winstgevendheid te vergroten en duurzamer te produceren”, zegt Monica Menghini, Executive Vice President Corporate Strategy, Industry & Marketing bij Dassault Systèmes. “Het 3DEXPERIENCE-platform met onze industriegerichte experiences, brengt deze sector nieuwe innovatieniveaus en helpt bedrijven om de benodigde technische veranderingen door te voeren om hun doelstellingen te behalen.”

Samenvatting functionaliteit en voordelen

Lean Mine Construction:
• Verbeterde operationele productiviteit via 4D-simulaties en modellering om vooraf de beste infrastructuur lay-out te kunnen bepalen en de productiecapaciteit te kunnen optimaliseren.
• Lagere kosten en kleinere foutkans door modulaire infrastructuur- en fabriekscomponenten te gebruiken die in een virtuele wereld te testen en te assembleren zijn, voordat de bouw begint.
• Ondersteuning van sneller verwerken van ontwerpwijzigingen en ‘just-in-time’ leveren van alle onderdelen op locatie, door integratie van ontwerpen, engineering, projectplanning en inkoop

Perfect Mine & Plant
• Verkleinen van variaties en afwijkingen door betere planning en operationele controle.
• De voordelen van Big Data benutten om de productiviteit, efficiency en kostencontrole binnen de hele organisatie te optimaliseren.
• Managers voorzien van alle benodigde informatie om de productieresultaten beter te kunnen voorspellen en daardoor meer targets te halen.
• Barrières tussen de mijnbouwoperaties en verwerkingsprocessen doorbreken met simulaties en validatiefunctionaliteit, hierdoor kunnen innovatie-ideeën verkend en verbeterd worden vóór implementatie.

Meer informatie over de industriegerichte experiences ‘Lean Mine Construction’ en ‘Perfect Mine & Plant’ is te vinden op http://www.3ds.com/industries/natural-resources

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3D Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: