Misverstanden over netwerkbeveiliging

De veiligheid van bedrijfsnetwerken is cruciaal, recente hacks laten zien welke gevolgen een slechte security kan hebben. Tegelijkertijd worden netwerken steeds complexer, en de beveiliging hiervan dus steeds ingewikkelder. Bring Your Own Device en de Internet of Things zijn twee onomkeerbare trends die hieraan debet zijn.

Netwerksegmentatie neemt sterk in belang toe. Door het netwerk op te delen in segmenten en hieraan bijbehorende policies te koppelen, kunnen systeembeheerders veel ellende voorkomen. Maar over netwerksegmentatie en -beveiliging bestaan nog de nodige misverstanden. WatchGuard zette ze op een rij in een infographic. Die is te zien op de website van Winmag PRO.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: