Dassault Systèmes en Expo Milano 2015 promoten duurzame wereldtentoonstelling

Online bezoekers ontdekken thema
‘voedsel voor de planeet, energie voor het leven’ met 3DEXPERIENCE

Maarssen, 17 december 2014Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), maakt bekend dat Expo Milano 2015 een online 3D-experience ontwikkelt voor de volgende wereldtentoonstelling. Deze wordt gecreëerd met het Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform. Bezoekers uit de hele wereld krijgen hierdoor de kans om de tentoonstelling virtueel te bezoeken.

Wereldtentoonstelling 2015 in Milaan

De volgende wereldtentoonstelling vindt plaats in het Italiaanse Milaan, van 1 tot 31 oktober 2015. Daar wordt vooral aandacht besteed aan de uitdaging om alle mensen te kunnen blijven voeden, met respect voor de schaarse aardse bronnen. De ruim twintig miljoen bezoekers zien daar alle culturele en culinaire tradities en technologieën, die worden gebruikt bij de voedselproductie in zo’n 140 landen. Verder worden er conferenties en andere bijeenkomsten georganiseerd over onze leefomgeving en urbanisatie. Expo Milano 2015 ontwikkelt een online virtueel model van het expo-terrein dat één miljoen vierkante meter groot is. Hiermee maken ze het evenement voor meer mensen toegankelijk en ondersteunen tegelijkertijd het duurzame thema. Virtuele bezoekers kunnen in deze real-time 3D-omgeving naar eigen interesse de tentoonstellingsgebouwen bezoeken. Dit kan vanaf december 2014 tot eind oktober 2015. Interactieve 3D-creaties, 360-graden beelden, geluidseffecten en hoge resolutie afbeeldingen maken het event op een laagdrempelige manier voor veel meer mensen levensecht toegankelijk. De 3D-experience vergroot hiermee het wereldwijde bewustzijn over onze schaarse natuurlijke voorraden.

Impact vergroten

“Expo Milano 2015 wordt één van de grootste internationale events van dit decennium over voedsel en het delen van duurzame oplossingen”, zegt Giuseppe Sala, vanuit de Italiaanse overheid verantwoordelijk voor Expo Milano 2015 en CEO van Expo 2015 S.p.A. “Verminderen van verspilling en milieuvriendelijkere voedingskeuzes zijn belangrijke onderwerpen die aan bod komen. Door parallel een 3D-omgeving te creëren voor virtuele bezoekers, die anders niet kunnen deelnemen of hun bezoek willen verdiepen, krijgt het evenement een veel grotere impact”.

“Onze totale samenleving moet overleven op een planeet met steeds kleiner wordende voorraden”, zegt Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes. “Alleen door het zelf te zien en te ervaren ontdekken mensen hoe betere harmonie tussen producten, de natuur en het leven een positieve bijdrage aan onze planeet kunnen leveren. Door virtualisatietools beschikbaar te stellen waarmee betekenisvolle 3D-experiences te maken zijn, stimuleren wij de verbeelding en innovatie die nodig zijn voor de uitdaging om samen een duurzamere toekomst te creëren.”

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3D Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA en NETVIBES zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: