Big data: niet alleen voor de marketingafdeling

De boodschap is alom tegenwoordig: met big data voorspel je aankoopgedrag, breng je klantvoorkeuren in kaart en verbeter je door verregaande personalisatie de gehele customer experience. Kortom, big data is vooral het luxe speeltje van marketeers. Maar niets is minder waar, ook interne bedrijfsprocessen kunnen veel baat hebben bij slimme analyses op grote datasets.

Het bewijs van die stelling vind je bij Mercedes-AMG, de high-performance-divisie van Mercedes-Benz. Deze divisie is enorm gebaat bij het drukken van de productiekosten. ‘De trend is dat klanten steeds meer kiezen voor allerlei personalisatie-opties’, zegt Jeffrey Raskeyn, Director General Business & Partner Ecosystems bij SAP Nederland. ‘Dat geldt zeker voor de auto’s in dit duurdere segment. Maar deze opties zijn vaak allesbehalve goedkoop voor de consument. Dat is niet omdat de fabrikant bakken met geld aan hen wil verdienen, maar simpelweg vanwege de relatief hoge productiekosten. Maatwerk komt nu eenmaal niet in grote hoeveelheden van de band rollen.’ Het was Mercedes-AMG dan ook alles aan gelegen om hun interne productieproces te stroomlijnen, zodat ze prijstechnisch concurrerend konden blijven.

Lees de hele blog van Jeffrey Raskeyn van SAP Nederland op Dutch IT-channel

Jeffrey Raskeyn SAP Nederland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: