Ondernemen is als autorijden

Ik zal het niet snel vergeten: mijn eerste autorijles. Van mijn rijinstructeur kreeg ik een waardevolle tip die ik voor de rest van mijn ‘rijcarrière’ niet meer ben vergeten. In die tip ligt bovendien een waardevolle les voor ondernemers verscholen.

Informatie is alles

Informatie is alles tijdens autorijden. Over je medeweggebruikers, over je auto, over wat er voor je ligt. Mijn lesinstructeur hamerde meer dan eens op het belang van een goed zicht en de instrumenten die daarvoor nodig zijn. Neem de achteruitkijkspiegel. Die geeft informatie wat achter je ligt, letterlijk. Mede dankzij die informatie kun je beter anticiperen op het verkeer. Een achteruitkijkspiegel is in iedere auto onmisbaar. Kun je wel of niet veilig inhalen of links afslaan? Zonder is het niet alleen lastig beslissingen nemen, maar zelfs levensgevaarlijk.

Klik hier om de hele blog van Mark Raben van SAP Nederland te lezen.

Mark Raben van SAP Nederland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: