Schneider Electric benoemt X-ICT tot elitepartner DCIM

Hoofddorp, 7 januari 2015 – Schneider Electric heeft X-ICT tot allereerste DCIM-elitepartner in Nederland uitgeroepen. Het bedrijf met vestigingen in Zwolle en Eindhoven, heeft de hoogste certificering behaald als het gaat om de DCIM-oplossingen van Schneider Electric. X-ICT was al InfraStruxure-partner, en is gespecialiseerd in oplossingen die bestaan uit stroom(distributie), racks, koeling, beveiliging, omgevingsbescherming en beheer.

Gartner bestempelt DCIM als een onmisbare component voor organisaties die hoge eisen stellen aan hun IT-dienstverlening. Het onderzoeksbureau verwacht dat meer dan 60 procent van de grote datacenters in 2017 gebruik gaat maken van DCIM-tools. Omdat datacenters inmiddels 30 procent per jaar groeien, neemt het energieverbruik aanzienlijk toe. Dat onderstreept nogmaals het belang van een oplossing zoals DCIM.

Elitepartnership

Om op de groeikansen van DCIM in te springen, heeft X-ICT kennis op het hoogste niveau van de diverse modulaire DCIM-oplossingen van Schneider Electric opgedaan. Zo bieden zij StruxureWare Datacenter Expert. Hiermee kunnen zij de gezondheid van een datacenter bepalen dankzij het monitoren van de volledige fysieke infrastructuur. Deze oplossing is zowel geschikt voor computerruimtes als grote datacenters. Daarnaast levert en implementeert X-ICT StruxureWare Datacenter Operation, waarmee organisaties allerlei what-if scenario’s kunnen beheren, plannen en uitvoeren. Tot slot biedt X-ICT ook StruxureWare Datacenter Operation aan voor het visualiseren en in kaart brengen van alle koppelingen in een datacenter.

Naast de DCIM-certificatie voldoet X-ICT aan alle eisen die Schneider Electric stelt aan het installeren van al hun andere oplossingen. De certificatie toont daarnaast aan dat X-ICT beschikt over een grondige expertise van en uitgebreide ervaring in de datacentermarkt. Ze zijn in staat gebleken om organisaties te adviseren over allerlei datacentervraagstukken. Denk hierbij aan hoe een datacenter eruit moet zien om zowel feilloos als energiezuinig te functioneren. Bovendien hebben ze veel ervaring met het implementeren van verschillende datacenteroplossingen, zowel op software- als hardwaregebied.

Bundeling van krachten

Peter van Broekhoven, Channel Manager IT Business bij Schneider Electric: ‘Onze DCIM-oplossingen lopen tot op heden voornamelijk direct. X-ICT beschikt over de juiste vaardigheden, ervaring en nodige branchespecifieke kennis om dergelijke oplossingen ook via ons partnerkanaal te kunnen aanbieden wat zij inmiddels met het nodige succes weten te realiseren. Daarom zijn ze een zeer gewaardeerde partner voor ons, hetgeen we hebben beloond door ze elitepartner te maken.’

Gerard van der Vegte en Jan van Gelder, directie X-ICT: “De goede samenwerking met Schneider Electric is voor ons van groot belang om onze klanten de beste oplossing te kunnen bieden. De oplossingen passen bij onze filosofie om de klant geheel te kunnen ontzorgen en de basis voor de ICT infrastructuur te leveren. De DCIM-oplossingen geven ons de kans om de klant voor nu en in de toekomst aan ons te binden en continu van toegevoegde waarde te zijn. Tevens gaan wij graag met de ontwikkelingen mee, omdat wij onze medewerkers de uitdaging en ontwikkeling willen aanbieden. Zij zijn gecertificeerd, gedreven en gemotiveerd om onze klanten te adviseren en te ondersteunen. De benoeming tot elitepartner betekent veel voor ons. Het is een prachtige waardering voor onze manier van werken en erkenning voor de succesvolle samenwerking.”

Over Schneider Electric

Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2013 hebben ruim 150.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. http://www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: