Schneider Electric behoort tot meest duurzame bedrijven ter wereld

Hoofddorp, 3 februari 2015Schneider Electric is gestegen op de ranglijst van meest duurzame bedrijven ter wereld. Het Franse energiemanagementconcern behaalt met een negende plaats voor de tweede keer op rij een top-10-notering in deze ‘Global-100’-index.

De Global-100 is een lijst van 100 meest duurzame corporate bedrijven ter wereld. Het is opgesteld door Corporate Knights, een media- en investeringsadviesbedrijf uit Toronto. Om de lijst met honderd best presterende bedrijven op te stellen, zijn 4.609 bedrijven geselecteerd. Deze bedrijven hebben allemaal een marktwaarde van minstens twee miljard Amerikaanse dollar.

12 KPI’s
Corporate Knights stelt de uiteindelijke lijst samen op basis van twaalf KPI’s op het gebied van duurzaamheid. Daaronder vallen milieutechnische zaken zoals CO2-uitstoot en energieverbruik, maar ook personeelsbeleid en financiële gezondheid. De KPI’s lopen dan ook uiteen van salariëring van het personeel tot afvalproductie en het vrouwelijk aandeel in leidinggevende posities. De beoordeling vindt plaats op basis van openbare informatie.

‘De Global 100 vertegenwoordigt de voorvechters die zich hard maken voor het principe meer doen met minder’, zegt Tob Heaps, CEO van Corporate Knights.

Planet & Society
De hoge notering van Schneider Electric komt niet uit de lucht vallen. Via de interne barometer Planet & Society houdt het bedrijf continu de vinger aan de eigen pols. Schneider Electric legt in die barometer doelstellingen vast voor de komende drie jaar. Ieder kwartaal rapporteert het concern de behaalde resultaten voor de belangrijkste KPI’s. Op 19 februari presenteert Schneider Electric de Planet & Society-resultaten van de periode 2012-2014. De vooraf gestelde doelstellingen zijn momenteel al ruimschoots behaald.

‘Uiteraard zijn wij als Schneider Electric erg blij met deze waardering. Het is een erkenning voor onze dagelijkse toewijding aan duurzaamheid. Met initiatieven als de Planet & Society-barometer tonen we aan dat sociale, economische en milieutechnische doelstellingen prima samen kunnen gaan’, aldus Marcel Spijkers, Algemeen Directeur bij Schneider Electric in Nederland.

De volledige Global-100 is te vinden op de website van Corporate Knights.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2013 hebben ruim 150.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro.
Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. Voor meer informatie: www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: