Dassault Systèmes in 2014 met ruim dubbele cijfers gegroeid

Maarssen, 9 februari 2015 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes heeft de resultaten over het vierde kwartaal van 2014 bekendgemaakt. De totale omzet groeide met zestien procent, naar 673,2 miljoen euro. Die groei komt onder andere door twaalf procent meer omzet uit de verkoop van nieuwe softwarelicenties en 46 procent hogere omzet uit services en andere inkomsten. In heel 2014 groeide de omzet met 14 procent naar bijna 2,3 miljard euro, mede dankzij 21.000 nieuwe klanten (IFRS en op basis van constante valuta).

3DEXPERIENCE

Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe:
“2014 was een belangrijk jaar voor de levering van onze 3DEXPERIENCE-omgevingen. Begin 2014 maakten wij de doelstelling bekend om met Industry Solution Experiences gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform, onze toegevoegde waarde voor klanten te gaan verhogen. Daarin zijn wij geslaagd, met een combinatie van investeringen en initiatieven vanuit verkoop en services.”

Nieuwe softwaremerken en acquisities

“In 2014 hebben wij twee nieuwe merken gecreëerd, namelijk BIOVIA voor Life Sciences en 3DEXCITE voor marketeers. Verder is GEOVIA uitgebreid met 3DEXPERIENCity en kunnen klanten beter hun bedrijfsprocessen optimaliseren met de software van het overgenomen Quintiq. Door die uitbreidingen kan het 3DEXPERIENCE-platform beter invulling geven aan de behoeften van bedrijven en individuen. Parallel daaraan zijn wij blijven investeren in onze verkoop- en servicekennis en uitbreiding van het wereldwijde partnernetwerk. Ten slotte ervaren wij uit steeds meer industrieën een toenemende interesse voor de Industry Solution Experiences.”

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: