Dassault Systèmes introduceert SOLIDWORKS Model Based Definition

Maarssen, 16 februari 2015 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes introduceert SOLIDWORKS Model Based Definition (MBD): een applicatie voor modelgebaseerd ontwerpen en productievoorbereiding zonder 2D-tekeningen. SOLIDWORKS MBD verbetert de technische communicatie en versnelt zowel het 3D-ontwerpproces als de volledige productievoorbereiding. Deze software is een aanvulling op SOLIDWORKS 2015.

SOLIDWORKS Model Based Definition (MBD)
Naarmate meer bedrijven in 3D werken, leidt het gebruik van 2D-tekeningen tot onnodig tijdverlies en risico’s op fouten. Daarom kunnen engineers met SOLIDWORKS MBD in één mastermodel alle benodigde product- en productie-informatie vastleggen, zonder nog kostbare 2D-tekeningen te hoeven maken. Verder stroomlijnt deze applicatie de technische communicatie via industrie-standaard bestandsformaten. Engineers kunnen direct vanuit een 3D-model alle benodigde productie-informatie definiëren, organiseren en publiceren, om de foutkans te minimaliseren. Maar ook voor prijsopgaven door inkoop en inspectierapporten voor de kwaliteitsafdeling.
 
Ontwikkeld vanuit gebruikersbehoeften
“Modelgebaseerde ontwerpmethodieken verkleinen de kans op productiefouten en besparen zowel tijd als geld, dat nodig is om 2D-tekeningen te maken”, zegt Gian Paolo Bassi, CEO van SOLIDWORKS. “Wij ontwikkelen elke nieuwe applicatie vanuit gebruikersbehoeften. Daarom is SOLIDWORKS MBD gericht op het versnellen van engineeringinnovaties vanaf het ontwerp tot en met de productie, om de ‘time-to-market’ te verkorten”.

“SOLIDWORKS MBD is vrijwel 100 procent compatibel met de MIL-STD-31000 Appendix B standaard”, zegt Rich Eckenrode, vicevoorzitter van de MIL-STD-31000 subcommissie. Zij definiëren de eisen voor modelgebaseerd werken voor inkopers van de USA-overheid. “De wijze waarop SOLIDWORKS MBD-modellen weergeeft volgens onze standaard, is net zo goed of beter dan andere CAD-systemen.”

Meer informatie over SOLIDWORKS Model Based Definition is te vinden op:
http://www.solidworks.com/sw/products/technical-communication/solidworks-mbd.htm

Over Dassault Systèmes 
Dassault Systèmes, de 3D Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op  http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3DVIA, 3DSWYM, BIOVIA en NETVIBES zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: