Dassault Systèmes introduceert SOLIDWORKS Industrial Design

Maarssen, 24 februari 2015 — 3D-experience specialist Dassault Systèmes introduceert SOLIDWORKS Industrial Design. Deze oplossing omvat intuïtieve ontwerptools en een samenwerkingsomgeving waarmee ingenieurs en ontwerpers creatieve ideeën snel kunnen vormgeven. De applicatie is gebaseerd op het Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform en een aanvulling op SOLIDWORKS 2015.

SolidWorks Industrial Design_Screen_Copyright Dassault Systèmes

SOLIDWORKS Industrial Design

SOLIDWORKS Industrial Design versnelt het ontwerpen van industriële producten met intuïtief te gebruiken cloudgebaseerde tools. Designers kunnen met behulp van driedimensionale organische vormen sneller ideeën uitwerken en deze in een sociale samenwerkingsomgeving met andere betrokkenen delen. Vanaf het eerste concept tot en met het definitieve product, onafhankelijk van tijd en locatie.

Tot nu toe beperken veel ontwerpapplicaties de creativiteit van designers. Door bijvoorbeeld data-incompatibiliteit en gebrekkige mogelijkheden voor communicatie met engineers uit andere vakgebieden. Bovendien is het vergelijken van alternatieve concepten vaak lastig. SOLIDWORKS Industrial Design elimineert die beperkingen met een intuïtieve en flexibele modeleeromgeving voor het totale industriële ontwikkelproces. Verder zorgt de integratie met het Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform voor alle datamanagement en benodigde samenwerkingsmogelijkheden.

Samenwerken via 3DEXPERIENCE-platform

“De behoeften van CAD-gebruikers geven ons inspiratie voor technische innovatie en wij blijven extra tools ontwikkelen om hen te helpen tijdens het productontwikkelingsproces”, zegt Gian Paolo Bassi, CEO van SolidWorks. “Zowel vanuit technisch perspectief als op het gebied van samenwerking. Met SOLIDWORKS Industrial Design en het 3DEXPERIENCE-platform krijgen ontwerpers krachtige en toegankelijke technologieën. Daarmee kunnen zij hun werk sneller verrichten dat biedt hen natuurlijk businessvoordelen.

“In het digitale tijdperk wordt er vrijer, mobiel en meer samen ontworpen”, zegt Michael Thompson, Global Product Manager van Wacom Technology Corporation. “Via onze samenwerking met SOLIDWORKS bieden wij professionele ontwerpers de mogelijkheid om ideeën sneller vorm te geven op de Wacom-tablets met penbesturing.”

Meer informatie over SOLIDWORKS Industrial Design is te vinden op:
http://www.solidworks.com/industrialdesign

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: