Dassault Systèmes introduceert 3DEXPERIENCE-platform release 2015

Honderden industriegerichte gebruikerstoevoegingen voor desktop en cloud

Maarssen, 5 maart 2015 — 3DEXPERIENCE-specialist Dassault Systèmes introduceert release 2015 van het 3DEXPERIENCE-platform. Deze versie bevat honderden industriegerichte gebruikerstoevoegingen en een sterk vereenvoudigde interface, die de productiviteit verhogen. Release 2015 is zowel op desktopcomputers als in een publieke of private cloud bruikbaar.

Cloudgebruikers profiteren al van release 2015

Alle cloud-klanten van Dassault Systèmes zijn al succesvol opgewaardeerd naar release 2015. Met alle inbegrepen functionaliteit voor 3D-design, engineering, IP-management, lifecycle management, simulatie en productie-ondersteuning, is dit het grootste cloud-aanbod in de markt.

De businesscomplexiteit neemt toe en we leven in een experience-tijdperk, waarbij het draait om ervaringen. Bedrijven op zoek naar een platform waarmee zij innovatieve experiences voor klanten kunnen creëren. Vanaf het eerste ontwerpidee tot aan het verkooppunt. Deze nieuwe versie bevat zowel tools die waarde toevoegen als taken verder vereenvoudigen. “Het feit dat elke cloud-gebruiker al kan profiteren van alle verbeteringen in release 2015, demonstreert de kracht van dit model”, zegt Dominique Florack, Senior Executive Vice President Research & Development van Dassault Systèmes.

Samenvatting nieuwe functionaliteit

Release 2015 combineert een nieuwe gebruikersinterface, applicaties, services en verbeteringen in de cloud-infrastructuur, die de performance en het gebruiksgemak optimaliseren. Ook biedt het 3DEXPERIENCE-platform meer sociale samenwerkingsfunctionaliteit. Zowel bedrijven die complete Industry Solution Experiences van Dassault Systèmes gebruiken als afzonderlijke applicaties, kunnen nu profiteren van de verbeterde productiviteit en gebruikerservaring. Samengevat biedt release 2015 honderden industriegerichte verbeteringen, waaronder alleen al 250 voor de transport- en mobility-markt. Zoals het vlechten van composieten en voor systems engineering de mogelijkheid om openlijk modellen uit te wisselen, inclusief functionele mock-up-standaard en kinematische eigenschappen. Maar ook in de civiele techniek kunnen ingenieurs nu een levensecht model van de grond en bodem onder hun infrastructuurontwerp creëren. Verder is de life sciences oplossing uitgebreid met zowel engineering van biologische entiteiten en verbindingen, als het navigeren door wetenschappelijke informatie.

Rolgebaseerd werken

Release 2015 van het 3DEXPERIENCE-platform ondersteunt ook het groeperen van applicaties voor rolgebaseerd werken. Dat is ontwikkeld om een breder takenpakket van gebruikers te ondersteunen, die zij in bepaalde marktsectoren moeten uitvoeren. Voorbeelden van die rollen zijn creatief ontwerper, projectmanager, sterkteanalyse engineer en procesplanner. De nieuwe versie ondersteunt 219 rollen in de desktopuitvoering en 115 in de publieke of private cloud. Deze zijn direct toegankelijk via de 3DCompass-interface. Afhankelijk van hun behoefte en werkwijze kunnen gebruikers de interface en toolbars ook zelf aanpassen. Alle applicaties zijn via een touch screen te bedienen, wat de gebruiksvriendelijkheid vergroot. Tenslotte continueert Dassault Systèmes de compatibiliteit en synchronisatie tussen V5 en V6. Release 2015 biedt V5-klanten zelfs de mogelijkheid om zonder te hoeven migreren gebruik te maken van een aantal V6-applicaties.

Meer informatie over alle functies en verbeteringen in release 2015 is te vinden op: http://www.3ds.com/products-services/3dexperience/whats-new/.

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: