T-Systems beheert ‘s werelds grootste SAP cloud

Omzet vanuit de cloud groeit met 40 procent

Vianen, 12 maart 2015T-Systems heeft het grootste cloudplatform van SAP in beheer. Dat stelt Pierre Audoin Consultants (PAC) op basis van recent onderzoek. Met meer dan 40 miljoen SAPS (SAP Application Performance Standard) en meer dan 2,6 miljoen productieve SAP-gebruikers levert T-Systems het grootste cloud-hosting platform inclusief technisch beheer voor SAP-omgevingen in de wereld.

Cloud computing voor grootzakelijke organisaties is het belangrijkste speerpunt voor de ICT-dienstverlener. “De groei van onze cloud-dienstverlening is hoger dan gemiddeld”, zegt René Mulder, Managing Director van T-Systems in Nederland. “De omzet vanuit cloud computing nam in het afgelopen fiscale jaar met 40 procent toe”.

Meeste gebruikers
PAC rekende T-Systems in het verleden al eerder tot de beste SAP hosting providers. De hoogste gebruikerscijfers ter wereld bewijzen dat de klanten zeer tevreden zijn met de kwaliteit en de beschikbaarheid van haar SAP-dienstverlening. Het bedrijf bedient in totaal meer dan 5 miljoen gebruikers bij 500 organisaties, waarvan er nu 2,6 miljoen flexibel gebruikmaken van de cloud. Ongeveer 80 procent van de nieuwe klanten voor SAP-diensten kiest voor dynamisch schaalbare diensten uit een zeer veilige private cloud.

Toonaangevende partners in cloud-ecosysteem
Sinds 2005 levert T-Systems veilige, end-to-end cloudoplossingen aan hoofdzakelijk grootzakelijke organisaties: van advies en implementatie tot beheer en service management. Het groeiende cloud partnerecosysteem bestaat inmiddels onder andere uit oplossingen van SAP, Microsoft, Cisco, Salesforce, VMWare, Oracle, SugerCRM en Informatica.

Het Cloud Integration Center geeft klanten de mogelijkheid om hun volledige IT-landschap te beheren vanuit de zwaar beveiligde private cloud: zowel individuele IT-onderdelen als “as a service”-toepassingen zijn daar centraal te managen en eenvoudig toegankelijk via het portal. Voor de cloudportals geldt dat klanten alleen betalen voor het daadwerkelijke gebruik.

CeBIT 2015
T-Systems demonstreert diverse clouddiensten tijdens de CeBIT 2015 (hal 4), waaronder de cloudinfrastructuurdiensten vCloud en Cisco InterCloud, het SAP HANA platform en de nieuwe toepassing voor dataorkestratie uit de cloud.

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 47.800 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2014 genereerde T-Systems circa 8,6 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 151 miljoen mobiele klanten, ongeveer 30 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 december 2014). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 228.000 werknemers. In het boekjaar 2014 realiseerde de Groep 62,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan 60 procent buiten Duitsland (cijfers 31 december 2014).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: