Dassault Systèmes geeft onderwijsinstellingen toegang tot 3DEXPERIENCE-platform in de cloud

Eenvoudiger en veiliger toegang tot alle ontwerp- en engineeringapplicaties

Academia

Maarssen, 31 maart 2015Dassault Systèmes heeft het 3DEXPERIENCE-platform nu ook voor onderwijsinstellingen via de cloud toegankelijk gemaakt. Daardoor krijgen zij eenvoudiger en veiliger toegang tot dezelfde software voor productontwerp, digitale productie, levensechte simulaties en online samenwerken, waarmee bedrijven wereldwijd innoveren. Dassault Systèmes werkt al decennialang samen met onderwijsinstellingen en studenten voor de stimulering van innovatie. Bekende Nederlandse voorbeelden zijn het succesvolle Formula Student Team, Forze Team en Nuon Solar Team van de TU Delft en het Ocean Cleanup project.

Eenvoudiger samenwerken via de cloud

Dankzij het 3DEXPERIENCE-platform voor onderwijs in de cloud kunnen docenten en studenten eenvoudiger samenwerken in projecten en dus tijd besparen. Het is een innovatieve leeromgeving met alle voordelen van de cloud, zoals altijd en overal toegang tot alle benodigde informatie en eenvoud in gebruik en onderhoud. Verder is het aanbod aanzienlijk uitgebreid, voor de ondersteuning van educatieve processen en research. Bij het ontwerpen en engineering, systems engineering, productie en inmiddels ook architectuur en civiele techniek. Het 3DEXPERIENCE-platform voor onderwijs draait op een aparte infrastructuur en is aanpasbaar naar de behoeften van middelbaar, hoger en universitair onderwijs.

Online opleidingen en kenniscertificering

Docenten kunnen de intuïtieve webinterface van het 3DEXPERIENCE-platform tevens gebruiken voor het ontwikkelen en geven van online opleidingen aan deelnemers in de hele wereld. Studenten kunnen op de campus aan projecten beginnen en er thuis probleemloos aan verder werken. Ook kunnen ze eenvoudig onderwerpen bespreken via online communities of elkaars schermen delen. Het cloudplatform garandeert dat zij altijd toegang hebben tot de laatste versie van hun werk. Docenten kunnen via dezelfde omgeving op elk gewenst moment de voortgang van projecten monitoren, studenten begeleiden en na voltooiing ingeleverde opdrachten beoordelen. Ter ondersteuning daarvan bevat het 3DEXPERIENCE-platform voor onderwijs tevens lesmaterialen en industriegerichte case studies. Verder is het certificeringsprogramma van Dassault Systèmes vernieuwd, om studenten de mogelijkheid te bieden hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Binnen een uur operationeel

“De ingebruikname van Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform voor het onderwijs via de cloud duurde minder dan een uur”, zegt Michel Michaud, instructeur aan het École nationale d’aérotechnique in Canada, één van de eerste gebruikers tijdens het testprogramma. “Met het 3DEXPERIENCE-platform voor onderwijs in de cloud hebben wij de meest geavanceerde oplossing voor zowel product als pedagogische innovatie beschikbaar gemaakt voor docenten en studenten”, zegt Philippe Forestier, Executive Vice President Global Affairs & Communities bij Dassault Systèmes. “Dat biedt hen de kans om alle engineering ‘best practices’ te leren en te ervaren, waarmee toonaangevende bedrijven in de huidige wereldmarkt innoveren.”
Meer informatie is te vinden op: http://academy.3ds.com/cloud.

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: