Dassault Systèmes gaat samenwerken met Assystem voor ontwikkeling gepersonaliseerde vliegtuigcabines

Virtual Passenger Experience

Maarssen, 22 april 2015 — 3DEXPERIENCE-specialist Dassault Systèmes gaat met het internationale ontwerp- en designbureau Assystem samenwerken voor het personaliseren van vliegtuigcabines. De partners gaan klanten helpen met van een verregaande personalisering van de ontwikkeling en productie van vliegtuigcabines. Zij gebruiken daarvoor de ‘Passenger Experience’-oplossing van het 3DEXPERIENCE-platform.

Maatwerk als onderscheidende concurrentiefactor

In de commerciële vliegtuigindustrie is de beleving van reizigers een belangrijke onderscheidende concurrentiefactor. Producenten van zakenjets, charter- en lijntoestellen proberen samen met toeleveranciers hun marktaandeel continu te vergroten. Door zowel beter in te spelen op de behoeften en wensen van hun klanten, als met innovatieve ontwerpprogramma’s.

Vliegbeleving personaliseren

Met de combinatie van de industriegerichte oplossing van Dassault Systèmes, ‘Passenger Experience’, en gespecialiseerde services van Assystem, is de vliegbeleving in vergaande mate te personaliseren. Daarmee kan men namelijk snel alternatieve toekomstige ‘in-flight’-belevingen creëren, valideren, simuleren en promoten. Dat bespaart kosten, verkort de ‘time-to-market’ en verhoogt zowel de productiviteit als klanttevredenheid.

Voordelen voor alle stakeholders

De ‘Passenger Experience’-oplossing biedt voordelen voor alle stakeholders. Voor de marketing- en salesteams die dagelijks wensen van klanten horen, ingenieurs die cabines ontwerpen en het cabinepersoneel dat erin gaat werken:
• Levensechte 3D-visualisaties voor het snel beoordelen van nieuwe ontwerpconcepten en het beter afstemmen van het eindproduct op de klantverwachtingen;
• Het personaliseren van alle processen voor cabineontwerp en -productie is in vergaande mate te automatiseren;
• Marketingteams kunnen alle mogelijke cabineconfiguraties al promoten met interactieve 3D-content, voordat ze worden geproduceerd;
• Cabinepersoneel kan zich voorbereiden op toekomstige vluchten via interactieve training over de technische systemen

Innovatieve oplossingen

“Onze samenwerking met Dassault Systèmes en de ‘Passenger Experience’-oplossing, levert klanten tientallen jaren gespecialiseerde ervaring in de luchtvaartindustrie op”, zegt Jeff Hoyle, Vice President Aerospace van Assystem. “Het laat ook onze wens en betrokkenheid zien voor het leveren van innovatieve oplossingen aan de markt. Samen kunnen wij bedrijven helpen met een snellere transformatie van ontwerpinnovaties voor vliegtuigcabines naar produceerbare en certificeerbare producten, die reizigers meer plezier bezorgen.
“Bedrijven in de luchtvaartmarkt zoeken naar tools, services, content en beste oplossingen om zich op een winstgevende wijze van concurrenten te onderscheiden”, zegt Michel Tellier, Vice President Aerospace & Defence Industry bij Dassault Systèmes. “Door de samenwerking met een toonaangevend ingenieursbureau als Assystem, kunnen wij een integrale aanpak leveren die de verkoop en marges flink verbeteren en klanten helpen met het realiseren van hun doelstellingen.”

Bezoek voor meer informatie: http://www.3ds.com/solutions/aerospace-defense/industry-experiences.

Over Assystem
Assystem is een internationaal opererend ingenieurs- en adviesbureau, gespecialiseerd in de vliegtuigindustrie. Dit bedrijf ondersteunt klanten al 50 jaar met het ontwikkelen van nieuwe producten en kostenbeheersing tijdens de hele productlevenscyclus. Wereldwijd werken er bijna 12.000 mensen bij Assystem, die een jaaromzet van circa € 900 miljoen realiseren. De aandelen van het bedrijf staan genoteerd aan de NYSE Euronext in Parijs. Kijk voor meer informatie op: www.assystem.com

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: