Dassault Systèmes start 2015 met sterke groei

Maarssen, 28 april 2015 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes heeft de resultaten over het eerste kwartaal van 2015 bekendgemaakt. De totale omzet groeide met zeventien procent, naar 651,5 miljoen euro. Die groei komt voor 16 procent uit de verkoop van software en 26 procent uit services en andere inkomsten. Regionaal gezien groeide de omzet in Noord- en Zuid-Amerika 18 procent, in Europa 18 procent en in Azië 17 procent (IFRS, op basis van constante valuta).

Industry Solution Experiences

Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe:
“Het wordt steeds duidelijker dat klanten prioriteit stellen aan het leveren van succesvolle experiences voor consumenten. Dat stelt ze voor de uitdaging om een open innovatie-omgeving te implementeren voor modellering, simulatie en integrale samenwerking. Met het 3DEXPERIENCE-platform en de Industry Solution Experiences bieden wij daarvoor de juiste oplossing.”

Life Sciences

“Life Sciences is een voorbeeldmarkt waar integratie veel waarde kan toevoegen”, aldus Charlès. “Via het BIOVIA-merk, gebaseerd op ons BioIntelligence-project, de Accelrys-acquisitie en de 2015x-versie van het 3DEXPERIENCE-platform, zijn wij die markt sterk aan het veranderen. Met zowel diverse applicaties, als afdelingoverschrijdende integraties en transformaties.”

Overname Modelon GmbH

“In bredere zin bekeken worden producten en processen steeds complexer. Door toevoeging van geavanceerde technologie worden producten ook slimmer. Om daar goed op in te kunnen blijven spelen, hebben wij het ontwikkelen van CATIA versterkt met de overgenomen technologie van Modelon GmbH. Terugkijkend op de resultaten en toekomstige kansen, verwachten wij dat 2015 financieel gezien een sterk jaar wordt.”

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: