Nieuwe versie van Watchguard Fireware OS verstevigt grip op internetgebruik

Cyberloafing

Den Haag, 29 april 2015 – Werknemers spenderen tot wel 80 procent van hun internettijd aan niet-werkgerelateerde zaken. Deze vorm van ‘time crime’ kost organisaties per werknemer jaarlijks ongeveer 4.200 euro. Toch beseffen veel werkgevers dat te strikte regelgeving rondom internetgebruik de productiviteit en tevredenheid van medewerkers negatief beïnvloedt. Watchguard Technologies introduceert daarom de nieuwste versie van zijn Fireware Operating System, waarmee IT-afdelingen een betere grip hebben op het internetgebruik en datatoegang.

Fireware OS 10.11 maakt eenvoudige quotering van data en tijd mogelijk. De quotering is ook voor gastaccounts mogelijk. Met name de horecabranche en retailorganisaties hebben daar baat bij. Zij kunnen een gastnetwerk beschikbaar stellen, zonder het risico te lopen dat dit de prestaties van het netwerk verslechtert.

Toegang websites reguleren

Met Fireware OS 10.11 kunnen IT-beheerders niet alleen quota opgeven voor data en tijd, maar ook de toegang tot websites reguleren. Daarbij kunnen ze niet alleen IP-adressen ingeven, maar ook namen. Dankzij zogeheten wildcards kunnen ze bovendien met één policy de toegang tot meerdere domeinen ontzeggen.

Het gebruik van namen in plaats van IP-adressen maakt het opstellen van policies intuïtiever en eenvoudiger. Dankzij de wildcard-optie kunnen beheerders de toegang tot alle IP-adressen binnen een gegeven domein reguleren. Afzonderlijke regels voor ieder subdomein zijn daardoor niet nodig. Daardoor kunnen zij de toegang tot bepaalde groepen websites veel effectiever reguleren.

Minder systeembronnen

De naamgebaseerde aanpak vereist veel minder systeembronnen dan een methode gebaseerd op IP-nummers. De software hoeft immers niet ieder IP-adres afzonderlijk te vergelijken met de nummers op de zwarte lijst. Hoewel de oplossing van WatchGuard over genoeg verwerkingskracht beschikt, is het niet nodig die te verspillen aan deze functie.

WatchGuard Fireware 11.10 is beschikbaar voor alle Watchguard XTM en Firebox netwerkbeveiligingsapparaten. De website van Watchguard bevat een compleet overzicht van alle nieuwe functionaliteiten.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard’s eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ‘Extensible Content Security’ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.
Kijk voor meer informatie op http://www.watchguard.nl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: