Magic Software introduceert Magic xpa 3.0

Nieuwe versie maakt het gebruik en monitoring van apps veel eenvoudiger dankzij in-memory-technologie

Houten, 19 mei 2015 – Een succesvolle businesstrategie maakt tegenwoordig gebruik van mobiele toepassingen. Ondernemingen hebben dan ook een robuuste omgeving nodig die kan opschalen voor big data en het ontwikkelen van apps versnelt. Magic Software heeft daarom Magic xpa 3.0 gelanceerd. Deze nieuwe versie van Magic xpa is hierop volledig ingericht.

Voor het Magic xpa Application Platform is geen programmeerkennis nodig. Gebruikers kunnen namelijk op basis van metadata de gewenste functionaliteit configureren. Hierdoor is het platform niet alleen gebruiksvriendelijk, maar levert het ook meer productiviteit op. Daarnaast kunnen organisaties kostenbesparingen realiseren bij het ontwikkelen en in gebruik nemen van mobiele en desktop-apps. Gebruikers kunnen op basis van dezelfde businesslogica, ofwel een eenmalige beschrijving van de gewenste functionaliteit, voor zowel IOS, Android als Windows direct applicaties creëren.

Enkele functionaliteiten van de nieuwe release zijn:

 • Hoogwaardige prestaties
  De messaging-laag is gebaseerd op het hoogbeschikbare In-Memory Data Grid, dat in staat is om zelf eventuele storingen en problemen op te lossen. Het garandeert dat applicaties elkaar op hoge snelheid berichten kunnen sturen.
  Dankzij de elastische schaalbaarheid kunnen apps gemakkelijk grote hoeveelheden gebruikers en transacties aan. Tot slot zorgt de ingebouwde automatische distributie ervoor dat ontwikkelaars zich kunnen richten op de juiste businesslogica en zich niet druk hoeven te maken om problemen binnen de load balancing.
 • Verbeterde ontwikkelomgeving
  Een nieuwe, op Visual Studio-gebaseerde Form Designer biedt een vertrouwde en intuïtieve gebruikservaring. Dankzij de Enhanced Expression Editor is het ontwikkelen en doorzoeken van zogeheten expressions sneller en eenvoudiger.
 • Krachtige mobiele ontwikkelmogelijkheden
  Met Mobile Form Preview zien ontwikkelaars hoe hun apps ogen op verschillende mobiele apparaten, wat de time-to-market versnelt. Aanvullende offline encryptie van databases vergroot bovendien de veiligheid van apps.
 • Ondersteuning voor Big Data en Fast Data
  Applicatiedata kan naar een in-memory-ruimte worden gestreamd, waardoor apps veel beter presteren. Het maakt apps ook geschikt voor een snelle verwerking van big data-transacties.

Feedback van klanten

Stephan Sachse, managing partner of Datenlotsen: “We hebben onze CampusNet-app getest met Magic xpa 3.0. Dankzij de IMDG-architectuur hebben we een 2 tot 3 keer sneller kunnen ontwikkelen. Ook zijn we enthousiast over de eenvoudige opschaalmogelijkheden en de fouttolerantie van de nieuwe in-memory-mogelijkheden. Onze ontwikkelaars zijn ook blij met de nieuwe op Visual Studio-gebaseerde formulier-editor. Daarmee kunnen ze sneller veranderingen doorvoeren en mobiele apps ontwikkelingen.“

Alexander Gutenbrunner, Senior Consultant Collaboration Axians ICT Austria GmbH: “De nieuwe op Visual Studio-gebaseerde formulierontwerper en de doorzoekbare expression edition bevatten veel kleine verbeteringen. Al deze verbeteringen zorgen samen voor een behoorlijke tijdswinst en een snellere time-to-market. We kennen de geavanceerde In-Memory Data Grid mogelijkheden uit Magic xpi 4.0 en zijn blij deze in Magic xpa 3.0 terug te vinden. IMDG in xpa 3.0 belooft significant betere prestaties en schaalbaarheid van onze apps. Daardoor kunnen wij complexere apps ontwerpen die met gemak grote datavolumes verwerken.”

Over Magic Software
Magic Software voorziet klanten over de hele wereld van slimme applicatie- en integratieplatforms voor business software op de desktop, op internet, mobiele devices en in de cloud. Magic kan bogen op dertig jaar ervaring en heeft miljoenen installaties over de hele wereld en strategische samenwerkingen met vooraanstaande IT-bedrijven. Met die knowhow kan Magic oplossingen en diensten leveren die snel en met minimale inspanning kunnen worden geïmplementeerd – en die optimaal gebruik maken van bestaande assets om de kansen voor de business zo groot mogelijk te maken.
Kijk voor meer informatie op www.magicsoftware.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: