Dassault Systèmes en CST integreren 3D-simulaties van elektromagnetische straling in 3DEXPERIENCE-platform

CST Dassault Bus

Maarssen, 21 mei 2015Dassault Systèmes gaat 3D-simulatietools voor elektromagnetische straling van CST integreren met het 3DEXPERIENCE-platform. Computer Simulation Technology AG is de ontwikkelaar van CST STUDIO SUITE®. Klanten in de hightech, transport & mobility, aerospace & defense, maakindustrie en andere markten, krijgen daardoor betere multifysische simulatieoplossingen voor het creëren en ontwerpen van slimme objecten.

Internet of Things

Het Internet of Things leidt ertoe dat apparaten, auto’s en gebouwen niet alleen voor de vorm en functie worden ontworpen, maar tevens voor de digitale interactie met hun omgeving. In 2020 bestaat deze markt naar verwachting uit zo’n 26 miljard apparaten. Die connectiviteit kan echter ook tot elektromagnetische interferentie tussen apparaten leiden, of andere onbedoelde gevolgen voor de productprestaties, -betrouwbaarheid en -veiligheid.

Elektromagnetisch gedrag

De combinatie van Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE-platform met CST STUDIO SUITE, biedt klanten de mogelijkheid om elektromagnetisch gedrag te modelleren en te analyseren. In een brede frequentieband. Daarmee kunnen zij beter de multifysische uitdagingen van onder andere hybride voertuigen en draagbare elektronica oplossen.

Simulaties worden belangrijker

Simulaties spelen een steeds grotere rol bij productontwikkeling. Vanaf het eerste concept tot en met de engineering, validatietesten en operationele gebruik. Simulatie van elektromagnetisch gedrag is belangrijk voor de harmonisering van de interactie tussen producten en hun omgeving.

Slimme apparaten

“CST heeft een breed portfolio van hoge en lage frequentie elektromagnetische simulatietools, voor het ontwikkelen van slimme apparaten, elektromechanische producten en systemen die wij dagelijks gebruiken”, zegt Scott Berkey, CEO SIMULIA bij Dassault Systèmes. “Door deze te integreren met onze veelgebruikte SIMULIA-software kunnen klanten meer concurrentievoordeel creëren en sneller innoveren”. “Net als Dassault Systèmes investeren wij voortdurend in R&D om onze klanten de beste oplossingen te kunnen leveren”, zegt Dr. Bernhard Wagner, Managing Director van CST. “De uitbreiding van het 3DEXPERIENCE-platform met de meest realistische elektromagnetische simulatietechnologie verheugt ons.”

Over CST
CST is in 1992 opgericht en levert nu het uitgebreidste aanbod van 3D-tools voor elektromagnetische simulaties. Het bedrijf is de ontwikkelaar van CST STUDIO SUITE, een serie applicaties voor simulaties in alle frequentiebanden. Verder leveren ze daarbij benodigde ondersteuning en aanvullende producten van derden. Het succes van dit bedrijf is gebaseerd op een combinatie van geavanceerde technologie met een gebruikersvriendelijke interface en de kennis van hun medewerkers. De klanten van CST zijn actief in telecommunicatie, defensie, automobielindustrie, elektronica en gezondheidszorg. Wereldwijd heeft CST ongeveer 260 medewerkers in dienst. Meer informatie is te vinden op: https://www.cst.com

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: