Dassault Systèmes introduceert civieltechnische oplossing ‘Civil Design for Fabrication’

Civil Design Dassault Systèmes

Maarssen, 11 juni 2015 – 3D-experience-specialist Dassault Systèmes introduceert ‘Civil Design for Fabrication’ voor het ontwerpen van wegen, bruggen, tunnels, dammen en andere infrastructuur. Deze oplossing vereenvoudigt tevens het informatiebeheer en de communicatie in projecten. Civil Design for Fabrication is ontwikkeld met ingenieursbureau Shanghai Municipal Engineering Institute Co. Ltd. (SMEDI), in een gezamenlijk R&D-center in Shanghai.

Snelle verstedelijking

In 2025 wonen er 8,1 miljard mensen op deze wereld, waardoor vooral China, India en Latijns Amerika snel verstedelijken. Om dat mogelijk te maken wordt er zo’n negen biljoen dollar geïnvesteerd in het bouwen van publieke infrastructuren. Ondanks de behoefte aan snelle en kosteneffectieve realisatie, wordt er in de praktijk inefficiënt gewerkt. Door gebrekkige samenwerking en teveel verschillende applicaties, met als gevolgen projectvertragingen en budgetoverschrijdingen.

Holistisch projectinzicht

Civil Design for Fabrication is gebaseerd op het Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform. Deze nieuwe oplossing biedt civieltechnische ingenieurs een holistisch inzicht in projecten met een omvang tot 200 kilometer. De software bevat applicaties voor terreinplanning, bouwrijp maken en het geautomatiseerd ontwerpen van infrastructuurtracés en kunstwerken. Maar ook adaptieve 3D-templates en zowel import- als analysemogelijkheden voor Building Information Modelling (BIM), compatibel met de IFC- en Omniclass-uitwisselingsformaten.

Civieltechnisch R&D center

“Wij hebben in 2012 een gezamenlijk R&D-center opgezet met Dassault Systèmes en sindsdien met veel inspanningen oplossingen ontwikkeld voor de civiele techniek”, zegt Jun Zhou, President van SMEDI. “Met de daaruit voortgekomen Civil Design for Fabrication software kunnen wij de civieltechnische sector verder versterken en standaardiseren. Deze oplossing biedt een open platform voor alle betrokkenen die samenwerken aan infrastructuurprojecten.”

Hogere nauwkeurigheid

“Civil Design for Fabrication verhoogt de nauwkeurigheid van werken in civieltechnische projecten”, zegt Marty Doscher, vice president Architecture, Engineering & Construction bij Dassault Systèmes. “Zowel door multidisciplinaire samenwerking te faciliteren, als hergebruik van adaptieve templates, ontwerpelementen en real-time rapportages. Dankzij jarenlange samenwerking met SMEDI kunnen wij nu een complete oplossing leveren vanaf ontwerp tot realisatie, voor de huidige en toekomstige infrastructuurbehoeften van de wereldbevolking.”

Uitdagingen civiele techniek

Civil Design for Fabrication is een complete oplossing voor de volgende businessuitdagingen:
• Reductie van fouten en verspilling: conceptuele ontwerpmodellen zijn te integreren met uitvoeringsinformatie, kosten, hoeveelheden, specificaties en de planning. Ruim 75 procent van de projecten is te baseren op aanpasbare en herbruikbare geautomatiseerde templates.
• Hogere productiviteit: één platform voor alle civieltechnische ontwerpinformatie integreert de kennis van alle teamleden en de klant. Dat verbetert de toegankelijkheid en zorgt dat iedereen gebruikmaakt van de meest recente projectinformatie.
• Betere samenwerking: communicatie- en samenwerkingstools die alle fasen overschrijden, garanderen simultane real-time toegang tot ontwerpmodellen en projectinformatie voor alle teams en de opdrachtgever. Daardoor kunnen zij wijzigingen sneller verwerken.

Meer informatie over Dassault Systèmes Civil Design for Fabrication is te vinden op: http://www.3ds.com/industries/architecture-engineering-construction/

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: