BDHOME en Dassault Systèmes brengen showroombeleving naar huiskamer

Maarssen, 18 juni 2015 – 3D-experience-specialist Dassault Systèmes en BDHOME gaan de beleving die klanten in showrooms ervaren naar de huiselijke omgeving brengen. BDHOME is een omnichannel-retailer van innovatieve betaalbare interieurproducten in China. Beide partners hebben op de beurs Kitchen & Bath China 2015 in Shanghai een overeenkomst getekend om het 3DEXPERIENCE-platform te gaan gebruiken voor woninginterieurs. Het doel van de samenwerking is het bezorgen van een bijzondere virtuele showroombeleving bij klanten thuis.

3DVIA voor ruimteplanning
Beide bedrijven starten een joint venture die de kennis van Dassault Systèmes over virtuele 3D-werelden combineert met de creativiteit en ervaring op het gebied van interieurontwerp en -inrichting van BDHOME. Het gezamenlijke bedrijf gaat tevens het applicatiemerk 3DVIA voor 3D ruimteplanning distribueren in China, Hong Kong, Macau en Taiwan. Daarvoor gaan ze onder andere 3D-content, services en experiences voor meubelfabrikanten ontwikkelen en helpen deze op een interactieve configureerbare wijze aan te bieden. Consumenten kunnen de online 3DVIA HomeByMe ontwerpapplicatie voor interieurs gebruiken, om zowel eigen ideeën vorm te geven als te visualiseren. De joint venture gaat ze helpen om thuis met gepersonaliseerde woninginrichtingen bijzondere showroombelevingen te kunnen ervaren.

Customer experience
“Door de snel toenemende consumptie van Chinese consumenten wordt het creëren van een ‘customer experience’ belangrijker voor alle meubelfabrikanten en retailers in China”, zegt Mr. Chen Zaochun, President van BDHOME. “Dassault Systèmes 3DVIA biedt functionaliteit voor 3D ruimtelijke planning, decoratiecatalogi en stylingaccessoires. De oplossing vertaalt de fantasieën van Chinese consumenten naar bijzondere woonervaringen. Nu de concurrentie in onze markt sterk toeneemt, kunnen wij via het partnership met Dassault Systèmes zowel richting meubelfabrikanten als consumenten onderscheidende customer experiences gaan leveren.”

Creativiteit benutten
“Het inrichten van woningen heeft een belangrijke positie in de Chinese cultuur, met als gevolg daarvan een rijke eeuwenoude historie en veel kennis van artistiek meubelontwerpen”, zegt Bernard Charlès, President & CEO van Dassault Systèmes. “Samen met BDHOME hebben wij de ambitie om zowel ontwerpers als consumenten te helpen hun creativiteit beter te benutten. Met de combinatie van hun traditionele methodes voor woning- en kantoorinrichtingen en de nieuwste technologie en standaarden die daar in de wereld voor beschikbaar zijn. Wij verheugen ons erop om het Europese succes van onze 3DVIA HomeByMe applicatie te repliceren in heel China, met een gespecialiseerde partner als BDHOME. Zij hebben met hun online-offline businessmodel en selectieve aanbod van internationale ontwerpers al een grote verschuiving veroorzaakt in de traditionele woninginrichtingsmarkt en retailkanalen. Samen met BDHOME kunnen wij andere bedrijven in die markt helpen klantgerichter te worden en met aanvullende services de consument, ontwerper en retailer virtueel te verenigen.”

3DVIAOver BDHOME
BDHOME is opgericht door negen ervaren Chinese ontwerpers. Het is inmiddels een toonaangevende leverancier van woninginrichtingen en decoratieoplossingen, op basis van ruim 13.000 producten. Vooral in neo-klassieke, neo-oriëntaalse, neo-US en moderne stijlen. BDHOME heeft ‘experience-winkels’ in meer dan 20 Chinese steden, met lokaal aanwezige ontwerpers om zonder extra kosten klantspecifieke inrichtingen samen te stellen en adviezen te geven. Meer informatie is te vinden op: www.bdhome.cn

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.

Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: