T-Systems en Huawei breiden samenwerking cloud-diensten uit

Vianen, 23 juni 2015 – Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Systems, gaat de samenwerking met Huawei uitbreiden. Eerder richtte de twee bedrijven zich al gezamenlijk op het aanbieden van diensten voor de private cloud. Nu gaan de twee ondernemingen zich ook nadrukkelijk focussen op het leveren van publieke cloud-diensten. Door de samenwerking wil Deutsche Telekom haar positie in de cloud-markt aanzienlijk versterken, zodat het bedrijf kan concurreren met grote spelers op deze markt als Google en Amazon.

Uitbreiding cloud-portfolio
IT en telecommunicatiediensten vanuit de cloud nemen onverminderd toe. In antwoord daarop breidt T-Systems voortdurend haar cloud-diensten uit met samenwerkingsverbanden met toonaangevende technologie-partners, waaronder nu met Huawei.

Huawei levert hardware en cloud-oplossingen en T-Systems biedt cloud-beheer met de hoogste beschikbaarheid, via het hoogwaardige netwerk van Deutsche Telekom. René Mulder, Managing Director van T-Systems Nederland: “Steeds meer bedrijven en overheidsorganisaties transformeren hun IT-omgeving richting de cloud. Door samenwerkingen als nu gesloten met Huawei zorgen we voor de beste balans tussen prijs, service en kwaliteit.”

Grootste SAP cloud-landschap
Cloud-pionier T-Systems levert al meer dan tien jaar cloud-diensten aan zakelijke klanten, waaronder multinationals als Shell, Daimler en Thyssen-Krupp. Met meer dan 2,6 miljoen SAP-gebruikers in de cloud is T-Systems de grootste SAP service provider in de wereld. Cloud-diensten voor Europa worden geleverd vanuit datacenters in Duitsland, wat betekent dat ze zijn onderworpen aan strenge richtlijnen voor gegevensbescherming.

Over Huawei
Huawei is wereldwijd leider in het leveren van ICT-oplossingen. Door constante innovatie, gebaseerd op de behoefte van klanten, zijn we toegewijd de klantervaring te verbeteren en maximale waarde te creëren voor telecomproviders, organisaties en consumenten. Ons telecomnetwerkmaterieel, IT-producten en oplossingen, en smart devices worden in 170 landen en regio’s gebruikt. Huawei is naar aanleiding van haar omzet in 2013 op de 285ste plek geplaatst op de lijkt van Global Fortune 500. In 2014 genereerde het bedrijf circa 46.5 miljard Amerikaanse dollar aan inkomsten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.huawei.com/nl/

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 47.800 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2014 genereerde T-Systems circa 8,6 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 151 miljoen mobiele klanten, ongeveer 30 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 december 2014). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 228.000 werknemers. In het boekjaar 2014 realiseerde de Groep 62,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan 60 procent buiten Duitsland (cijfers 31 december 2014).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: