Dassault Systèmes introduceert 3D-printapplicatie

3DVIA Make personaliseert producten van online retailers

3DVIA Make Ring

Maarssen, 30 juni 2015 – 3D-experience-specialist Dassault Systèmes introduceert 3DVIA Make: een applicatie waarmee retailers gepersonaliseerde producten kunnen leveren, zonder deze op voorraad te hebben. Retailers zijn hiermee in staat om flexibel te anticiperen op de behoeften van consumenten.

Gepersonaliseerde producten

Retailers kunnen met 3DVIA Make het online productenaanbod afstemmen op de specifieke wensen van individuele klanten. Denk hierbij aan het bieden van een keuze uit een grote diversiteit aan materialen, kleuren en ontwerpen van een bepaald product. De consument kan vervolgens het resultaat van iedere afzonderlijke keuze vanuit allerlei perspectieven bekijken, zonder dat zij al tot de aankoop zijn overgegaan. De fabricage van de producten vindt vervolgens plaats op aanvraag dankzij het gebruik van een eigen 3D-printservice of die van een lokale partner. Deze manier van werken maakt het aanhouden van een voorraad overbodig en garandeert consumenten een levertijd van enkele dagen.

Sieraden, speelgoed en accessoires

3DVIA Make maakt gebruik van het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes. In eerste instantie ligt de toepassingsfocus van deze nieuwe 3D-printapplicatie op sieraden, speelgoed en accessoires. Retailers kunnen er laagdrempelig gebruik van maken dankzij een omzetverdelingsmodel over de gerealiseerde transacties.

Verkoopkansen en klantinteracties

“De komende jaren worden gepersonaliseerde producten steeds belangrijker voor de omzet van online retailers”, zegt Allan Behrens, Managing Director bij Taxal. “3D-printtechnologie creëert immers verkoopkansen en klantinteracties die tot enkele jaren geleden nog onmogelijk waren. Bedrijven die erin slagen deze technologie effectief in te zetten en de lokale productie te managen, realiseren een belangrijke onderscheidende voorsprong in online retail.”

Virtuele ontwerpexprience

“Dit is de eerste 3D-oplossing die retailers kunnen integreren in hun websites. Daarmee bieden zij consumenten een virtuele ontwerpexperience”, zegt Vincent Picou, CEO, 3DVIA, Dassault Systèmes. “3DVIA Make is de modernste 3D-technologie voor het leveren van een professioneel aanbod in de consumentenmarkt. Retailers zijn zo in staat om zelf te produceren, en hebben hiermee de potentie in handen om hun afzetmarkt in bepaalde segmenten onomkeerbaar te veranderen.”

Kijk hier voor meer informatie over 3DVIA Make.

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: