Comsec en TecHarbor breiden aanbod uit door samenwerking Covertix

Gecombineerde kennis en kunde zorgt voor levering van volledige databeveiliging

Rotterdam, 2 juli 2015Covertix, leverancier op het gebied van informatiebeveiliging, gaat samenwerken met de securitybedrijven Comsec Consulting en TecHarbor. De partijen zijn een reseller-overeenkomst aangegaan, waarbij de twee laatstgenoemde ondernemingen SmartCipher-oplossingen van Covertix gaan leveren aan (overheids)organisaties in de Benelux.

Via de samenwerking willen de securitybedrijven gezamenlijk hun aanbod van oplossingen verder uitbreiden, zodat zij tegemoet komen aan de groeiende vraag van de zakelijke markt naar solide informatiebeveiliging voor data in on-premise, mobiele en cloud-omgevingen.

Partnership verbetert aanpak cybercrime

Datalekken zijn aan de orde van de dag in de datagedreven wereld waarin we leven. Dit levert voor veel organisaties grote risico’s op. Vaak ook kost het oplossen van dit soort problemen handenvol geld. Steeds meer bedrijven investeren daarom fors in het beveiligen van hun informatie, netwerken en systemen om zich beter te kunnen weren tegen toenemende cyberaanvallen.

Comsec Consulting adviseert ondernemingen over de vraag hoe zij belangrijke gegevens kunnen identificeren en classificeren. Op basis van dit soort onderzoeken kunnen bedrijven en instellingen vervolgens de informatiebeveiliging optimaal inrichten en zwakke plekken structureel aanpakken. TecHarbor biedt daarnaast oplossingen en software op het gebied van risk management. Om het portfolio met oplossingen voor informatiebeveiliging uit te breiden en te versterken, zijn Comsec en TecHarbor nu een partnerovereenkomst aangegaan voor het leveren van de SmartCipher-oplossingen van Covertix.

SmartCipher

Covertix’ SmartCipher-oplossingen maakt het voor bedrijven en overheidsorganisaties mogelijk om op een zeer veilige manier vertrouwelijke data, bestanden en andersoortige informatie te delen. Alle, te delen, informatie wordt versleuteld. Tegelijkertijd kunnen gebruikers zeer nauwkeurig vaststellen wie bepaalde data onder meer mag inzien en doorsturen. Op deze manier kunnen bedrijven hun security-risico’s aanzienlijk verlagen, zonder dat het de workflow en continuïteit van bedrijfsprocessen beïnvloedt.

Comsec en TecHarbor bieden de SmartCipher-oplossingen die vallen onder de reseller-overeenkomst aan bij Benelux-organisaties voor het beveiligen van hun kritische data tegen lekken of misbruik. Comsec beschikt over de algehele eindverantwoordelijkheid voor het project en de softwarelevering van deze totaaloplossing. De software wordt bij TecHarbor ingekocht, die tegelijkertijd optreedt als een value added distributor in deze trajecten.

IDC: coole technologie

Onderzoeksbureau IDC heeft Covertix eerder al uitgeroepen tot een ‘coole’ informatiebeveiligingsoplossing. Henk van der Heijden, managing director (a.i.) bij Comsec in Nederland: ‘Het is voor organisaties nog steeds een enorme klus om is bestanden op een zeer robuuste manier te beheren en beveiligen. Vooral als de bestanden buiten je eigen firewall staan, zoals bijvoorbeeld bij partners of in de cloud. Covertix maakt het wel mogelijk om gevoelige informatie met businesspartners te delen of gegevens veilig te stellen als medewerkers uit dienst gaan. Het is dan ook niet voor niets dat de leverancier van datacentric beveiligingsoplossingen hard groeit in Europa. Reden genoeg voor ons om deze samenwerking met beide handen aan te pakken.’

Over Comsec Consultancy
Comsec levert haar consultancy-diensten aan meer dan 600 klanten, via haar hoofdkantoor in Israël, kantoren in Londen en Rotterdam, en een netwetwerk van vertegenwoordigers die afkomstig zijn uit alle delen van de wereld. De professionaliteit en technische vaardigheden maken het voor ons mogelijk om met een scala aan vooraanstaande organisaties te werken, verspreid over vijf contitenten. Met meer dan 140 security professionals, bezit Comsec Consulting uitgebreide ervaring en kennis in beveiliging. Met name toegespitst op cyber-dreigingen, technologieën, markttrends, relevante wetgeving, toonaangevende standaarden en best practices. Voor meer informatie, ga naar http://www.comsecglobal.com/

Over TecHarbor
TecHarbor combineert kennis met zeer geavanceerde security softwareoplossingen om net de huidige digitale risico’s en uitdagingen om te gaan. We brengen veelbelovende en bewezen technologie op de Europese markt en bieden ondersteuning voor succes op de lange termijn. Kijk voor meer informatie op http://www.techarbor.com

Over Covertix
De gepatenteerde beveiligingssoftware van Covertix beschermt automatisch en continu vertrouwelijke bedrijfsdocumenten en gevoelige gegevens, zowel binnen als buiten de organisatie. Onze SmartCipher-oplossingen bieden niet-invasieve bestandscontrole en -bescherming. Bovendien maken de oplossingen het voor organisaties mogelijk om de collaboratieplatforms, cloudopslag en de bedrijfsprocessen van hun voorkeur te gebruiken. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.covertix.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: