ESET dringt door tot Top-5 van security software-aanbieders

Wereldwijde verkoop security-software groeit naar 21,4 miljard dollar

Sliedrecht, 8 juli 2015 – De security-markt blijft snel groeien. Uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner blijkt dat de wereldwijde verkoop van security-software vorig jaar is gegroeid naar 21,4 miljard dollar. Dat is een toename van 5,3% ten opzichte van het jaar daarvoor. De totale security-markt nam toe tot 71,1 miljard dollar, een groei van 7,9% ten opzichte van 2013.

Dat blijkt uit het rapport ‘Market Share: All Software Markets, Worldwide, 2014’. Daarin stelt Gartner bovendien vast dat de top vijf van belangrijkste aanbieders van security-software vorig jaar is gewijzigd. Nieuw is dat ESET in 2014 tot deze groep van belangrijkste aanbieders is doorgedrongen. Bovendien groeit ESET met gemiddeld 8% per jaar beduidend sneller dan de markt. Het marktaandeel van ESET nam in 2014 wereldwijd toe van 4% naar 5,1%.

Groei in securitysoftware

Gartner gaat voor 2015 uit van een verdere groei van de wereldwijde security-markt. Het onderzoeksbureau verwacht voor dit jaar een totale omzet van 76,9 miljard dollar, een toename van 8,2% ten opzichte van 2014. De oplossingen voor het voorkomen van dataverlies vertonen hierbij volgens het onderzoeksbureau met 18,9% de grootste stijging.

De groei van ESET heeft, zo meldt Gartner, in 2014 vooral plaatsgevonden in twee segmenten: de consumentenmarkt en beveiligingsplatformen voor de markt voor (professioneel gebruikte) mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Hierbij is gekeken naar het marktaandeel, waarbij ESET een groei in de consumentenmarkt heeft gerealiseerd van 7,2% en in de markt voor mobiele apparaten van 8,6%.

“Zowel in de consumentenmarkt als in het zakelijke segment zien we dat de zorgen over IT-security de afgelopen tijd sterk zijn toegenomen”, zegt Dave Maasland, Managing Director van ESET Nederland. “Tegelijkertijd bemerken we ook een kentering, zeker als het gaat om de houding van grotere bedrijven ten aanzien van security. Waren zij voorheen vooral bezig om cybercriminelen tegen te houden, inmiddels zien we steeds vaker dat IT-security ook als een business enabler wordt gezien. Dat is een logische ontwikkeling. Tegenhouden is uiteraard heel belangrijk, maar het is niet langer voldoende. Ondernemingen zijn vaak in een felle concurrentiestrijd gewikkeld en kunnen zich geen verstoringen van hun business-processen veroorloven. Ook niet als er onverhoopt een security-incident plaatsvindt. Aanbieders van security-oplossingen moeten hier op inspelen. IT-security moet het voor bedrijven mogelijk maken om altijd en overal hun klanten te bedienen.”

Uitgebreide functionaliteiten

ESET legt daarom steeds meer de nadruk op het leveren van proactieve beveiliging. Dat geldt voor consumenten die nu gebruik kunnen maken van de sterk uitgebreide functionaliteit van ESET Smart Security 8. Denk hierbij aan bescherming tegen botnets en een uitgebreide exploit blocker, die voorkomt dat virussen en malware schade kunnen aanrichten. Hetzelfde geldt voor ESET Mobile Security voor mobiele gebruikers.

Voor de zakelijke markt heeft ESET zijn security-producten volledig nieuw ontworpen. Het bedrijf biedt nu maximale proactieve bescherming die tegelijkertijd slechts een minimale impact heeft op de IT-infrastructuur van bedrijven. Dit is onder andere mogelijk dankzij de nieuwe ESET Remote Administrator. ESET Endpoint Security is uitgebreid met nieuwe functionaliteiten op het gebied van onder andere botnet-bescherming, exploit blocker en anti-phishing.

Over ESET
Sinds 1987 ontwikkelt ESET bekroonde beveiligingssoftware die meer dan 100 miljoen gebruikers helpt om technologie veiliger te gebruiken. Het brede portfolio van beveiligingsproducten is geschikt voor alle populaire platformen en biedt bedrijven en consumenten over de gehele wereld de perfecte balans tussen prestaties en proactieve bescherming. Het wereldwijde verkoopnetwerk beslaat 180 landen, met regionale kantoren in Bratislava, San Diego, Singapore en Buenos Aires. Meer informatie is te vinden op www.eset.nl of volg ons op LinkedIn, Facebook en Twitter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: