Dassault Systèmes en National Research Foundation ontwikkelen Virtual Singapore-platform

Virtual Singapore (1)_Copyright Dassault Systèmes

Maarssen, 16 juli 2015 – 3D-experience-specialist Dassault Systèmes en de National Research Foundation (NRF) van Singapore, gaan Virtual Singapore ontwikkelen. Het platform laat inwoners, bedrijven, overheden en onderzoekers samenwerken aan oplossingen voor de complexe toekomstuitdagingen van de stad. Virtual Singapore is een intelligent 3D-model met informatie uit allerlei bronnen, waardoor de beleving voor alle gebruikers levensecht is. Bovendien zetten beide partijen de modernste visualisatietechnieken en semantische zoekfuncties in.

Smart cities

Virtual Singapore wordt gecreëerd met Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCity-oplossing voor smart cities en biedt alle stakeholders de mogelijkheid in een veilige omgeving met elkaar samen te werken. Het 3D-model bevat functionaliteiten voor semantische data-analyses en geavanceerde 3D-simulaties. Hiermee kunnen gebruikers concepten en diensten testen, en de plannen voor besluitvorming en de community daarbij betrekken.

Impact verstedelijking

Door alle beschikbare informatie en afbeeldingen van overheden te combineren met data over de demografie, het klimaat, verkeersbewegingen en andere veranderingen, kunnen stakeholders realistische simulaties uitvoeren. Daarmee kunnen zij zowel de impact van toenemende verstedelijking onderzoeken, als oplossingen ontwikkelen voor het verbeteren van de infrastructuur, logistiek, omgeving, dienstverlening en veiligheid.

3DEXPERIENCity is gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes, met informatie en functionaliteiten voor architectuur, infrastructuur, resourceplanning en online samenwerken.

Kenniseconomie

Singapore is een kenniseconomie, waarin innovatie, ondernemerschap en onderzoek centraal staan. Daarom investeren zij actief in oplossingen om de kwaliteit van leven te verbeteren, banen te creëren en marktkansen te benutten. Het Virtual Singapore-project maakt deel uit van het ‘Smart Nation’-initiatief en wordt naar verwachting in 2018 afgerond.

Producten harmoniseren met de natuur en het leven

“Singapore is ‘s werelds meest geavanceerde stad met betrekking tot het gebruik van technologie voor het plannen en managen van toekomstige ontwikkelingen”, zegt Bernard Charlès, President & CEO van Dassault Systèmes. “Bovendien heeft het bestuur een innovatieve visie over slimme steden. Deze visie bevat overeenkomsten met onze missie om producten te harmoniseren met de natuur en het leven. Steden zijn immers de meest complexe producten die de mens heeft gecreëerd. Door toekomstige ontwikkelingen zowel efficiënter als nauwkeuriger te voorspellen, zijn schaarse natuurlijke resources en diensten beter te benutten voor een duurzame leefomgeving.”

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: