Watchguard Dimension 2.0 vergroot inzicht in cyberrisico’s

Infographic WatchGuard Dimension Schermafbeelding 2015-07-22 om 15.14.38 Schermafbeelding 2015-07-23 om 09.57.28

Den Haag, 23 juli 2015WatchGuard Technologies introduceert een nieuwe versie van zijn netwerkbeheer en -monitoringoplossing Dimension. Versie 2.0 vergroot met name het inzicht in cyberrisico’s. Dankzij een vernieuwde interface en rolgebaseerde beheeropties kunnen IT-professionals gevaren eerder signaleren en gemakkelijker actie ondernemen.

Het Dimension-platform verzamelt data van alle WatchGuard-apparaten in een netwerk en vertaalt die informatie in overzichtelijke en visueel rijke overzichten, grafieken en diagrammen. Daardoor krijgen beheerders een beter inzicht in wat op het netwerk gebeurt en aan welke dreigingen het blootstaat. Dankzij dat inzicht kunnen zij sneller de juiste maatregelen treffen.

De belangrijkste vernieuwingen van versie 2.0 op een rij:

 • Verbeterde interface
  Een nieuwe gebruikersinterface maakt het opsporen van gevaren en het ondernemen van actie nog eenvoudiger. WatchGuard baseerde het nieuwe uiterlijk op de feedback van duizenden gebruikers wereldwijd.
 • Cyberloafing-dashboards
  Misbruik van het bedrijfsnetwerk voor privézaken, het zogenoemde ‘cyberloafing’, gaat ten koste van bandbreedte en productiviteit. Dankzij nieuwe dashboards hebben beheerders direct zicht op hoe en waar medewerkers hun tijd online spenderen.
 • Rolgebaseerde privileges
  Dankzij voorgedefinieerde rollen en groepen kennen beheerders eenvoudiger en sneller de juiste rechten toe aan de juiste personen.
 • Verbeterd VPN-beheer
  Dankzij een verbeterd VPN-beheer volgens het ‘hub-and-spoke’-model is het aanleggen en beheren van veilige tunnels naar filialen eenvoudiger dan ooit.
 • Direct ingrijpen met een enkele muisklik
  Met Dimension Command kunnen IT-beheerders IP-adressen en domeinnamen die het netwerk bedreigen met één druk op de knop blokkeren.
 • Direct toegang tot individuele firewalls
  Dankzij directe toegang tot individuele firewalls kunnen IT-professionals policy-wijzigingen en toegangsregels snel wijzigen.
 • Policy-geschiedenis
  In de firewall-policy’s zijn de toegangs- en spelregels van het netwerk gedefinieerd. Bij problemen zijn de policy’s direct inzichtelijk. Beheerders kunnen eventueel direct terugschakelen naar een eerdere configuratie.
 • Systeemrapporten
  Het spotten van bedreigingen is essentieel, maar minstens zo belangrijk is een goed zicht op de status van de netwerkonderdelen. Want verminderde prestaties of zelfs uitval kan leiden tot downtime of de deuren openzetten voor hackers. Dimension Command toont in één oogopslag de status van zaken als de CPU en het werkgeheugen en laat beheerders waar nodig ingrijpen of aanpassingen maken.

“Zichtbaarheid is veiligheid. Dimension 2.0 destilleert uit alle data real-time de juiste informatie die IT-beheerders nodig hebben voor de beveiliging van hun netwerk. De toevoeging van beheerfuncties en de nieuwe interface brengt dat inzicht naar een nieuw niveau”, aldus Prakash Panjwani, president en CEO van WatchGuard Technologies.

Dimension Command

WatchGuard lanceert eind dit jaar Dimension Command, een uitbreiding op Dimension waarmee beheerders direct toegang krijgen tot de configuratie van hun netwerk en de beveiliging. Met de huidige release geeft WatchGuard een vooruitblik op enkele van deze functies, zoals de directe toegang tot individuele appliances, de VPN-beheeropties en de mogelijkheid om snel terug te keren naar eerdere firewallinstellingen.

WatchGuard levert Dimension standaard mee met alle Unified Threat Management (UTM)– en Next Generation Firewall (NGFW)-appliances, bij aanschaf van de support service.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard’s eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ‘Extensible Content Security’ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.
Kijk voor meer informatie op http://www.watchguard.nl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: