Dassault Systèmes blijft sterk groeien in tweede kwartaal en verhoogt financiële doelstelling 2015

Maarssen, 28 juli 2015 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes heeft de resultaten over het tweede kwartaal van 2015 bekendgemaakt. De totale omzet groeide met zestien procent, naar 715,7 miljoen euro. Regionaal gezien groeide de omzet in Azië 22 procent, in Europa 13 procent en in Noord- en Zuid-Amerika 15 procent (IFRS, op basis van constante valuta). Verder verhoogde het bedrijf de niet-IFRS winst per aandeel groeidoelstelling voor 2015 naar 18 procent.

3D-printen

Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe:
“De financiële resultaten van het tweede kwartaal en eerste halve jaar zijn het gevolg van klantinvesteringen in onze oplossingen voor verticale markten. Verder is aanzienlijke vooruitgang geboekt in het ontwikkelen van strategische initiatieven, zoals 3D-printen. Die technologie gaat de businessmodellen van productiebedrijven sterk veranderen. Daarvoor is meer ontwerpinzicht en materiaalkennis nodig, waarin wij via onze R&D en de BIOVIA-acquisitie de afgelopen jaar flink hebben geïnvesteerd. Het 3DEXPERIENCE-platform biedt de mogelijkheid om complexe additieve productieprocessen te industrialiseren.”

Smart cities

“Als innovator op het gebied van ‘smart cities’, gaan wij Virtual Singapore ontwikkelen”, vertelt Charlès. “Een digitale experience van deze stadstaat, gebaseerd op de nieuwe 3DEXPERIECity oplossing. Dit doen we in samenwerking met Singapore’s Prime Minister kantoor. De afgelopen twintig jaar heeft Dassault Systèmes digitale representaties voor veel markten ontwikkeld, van de vliegtuigindustrie tot de biotech. 3DEXPERIENCity bevat alle benodigde functionaliteit voor infrastructuurontwikkeling, verkeeroptimalisatie en risicomanagement in steden. Dat zijn veelal de meest complexe producten ooit door mensen gecreëerd. Met Virtual Singapore ontwikkelen wij een master-model voor het representeren, simuleren en optimaliseren van stedelijke experiences.”

Internet of Things

“Een ander initiatief is de verdere ontwikkeling van Netvibes’ dashboardintelligentie voor het Internet of Experiences”, vervolgt Charlès. “Netvibes maakt tevens deel uit van het 3DEXPERIENCE-platform. Het onlangs geïntroduceerde standalone product ‘Dashboard of Things’ bevat programmeerbare intelligentie waarmee consumenten en bedrijven eenvoudig interacties tussen apps en apparaten kunnen ontwikkelen. Dat is een voorbeeld waaruit blijkt hoe Dassault Systèmes invulling geeft aan het Internet of Things.”

 

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: