Schneider Electric lanceert modulaire safety controller

Preventa XPS beschermt machines en operators

Preventa XPS MCM_Schneider Electric
Hoofddorp, 26 augustus 2015
– Schneider Electric heeft de Preventa-lijn veiligheidsproducten uitgebreid met een nieuwe safety controller, de Preventa XPS MCM. Deze modulair opgebouwde beveiligingsinrichting beschermt zowel machines als operators tegen bewegende machineonderdelen. De safety controller is met name bedoeld voor organisaties met toepassingen die moeten voldoen aan Categorie 4-standaarden EN ISO 13849-1 en SIL.3 EN/IEC 61508.

De Preventa XPS MCM is in staat meerdere veiligheidsfuncties te monitoren. Denk hierbij aan het monitoren van noodstops, de fysieke omgeving rond een machine (perimeter-monitoring), de positie van machineonderdelen en snelheden.

Modulaire opbouw

De controller biedt acht digitale inputs en twee digitale outputs. Gebruikers kunnen dit dankzij de modulaire opbouw uitbreiden tot 128 digitale inputs en 16 digitale outputs. Hierbij kunnen zij op basis van een eilandarchitectuur werken, waarbij de eilanden maximaal 50 meter uit elkaar mogen liggen. Bij de Preventa XPS MCM is het mogelijk maximaal 6 eilanden te formeren die door middel van communicatiemodules met elkaar worden verbonden. Hiervoor kan de controller backplane bus wordt gebruikt, maar eventueel ook een safe expansion bus.

De nieuwe safety controller is compact gebouwd, waardoor deze weinig ruimte in beslag neemt. Dankzij de modulaire structuur is het mogelijk om een veiligheidsoplossing te ontwikkelen die precies past bij de machines of productielijnen, zonder dat hiervoor onnodig veel bekabeling nodig is. De controller is voorzien van een eenvoudig te verwijderen geheugenkaart, waardoor onderhoud of aanpassing van de veiligheidsinstallatie snel en eenvoudig kan plaatsvinden.

Voordelen Preventa XPS MCM

De nieuwe Preventa XPS MCM maakt deel uit van het MachineStruxure-oplossing van Schneider Electric. De safety controller biedt gebruikers een aantal belangrijke voordelen:

  • Hogere efficiency dankzij flexibele en schaalbare prestaties.
  • Levert een belangrijke bijdrage aan de winstgevendheid doordat individuele veiligheidscomponenten worden geïntegreerd tot een embedded safety network. Dit voorkomt onnodige stilstand van machines en productielijnen.
  • Dankzij de SoSafe-software kunnen veiligheidsoplossingen snel en eenvoudig worden geconfigureerd, waardoor gebruikers machines en productielijnen sneller in gebruik kunnen nemen.
  • Integratie en onderhoud van machines wordt met deze safety controllers beduidend eenvoudiger dankzij een brede reeks van connecties met machine controllers.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2014 hebben ruim 170.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 25 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: