Paul Bron volgt Marcel Spijkers op als algemeen directeur Schneider Electric Nederland

Paul Bron_Schneider Electric

Hoofddorp, 31 augustus 2015 – Paul Bron (49) wordt per 1 oktober 2015 de nieuwe algemeen directeur Nederland. Hij neemt daarmee de taken van Marcel Spijkers over, die binnen Schneider Electric de functie VP Marketing Simplification heeft gekregen.

Bron richt zich in de komende periode op het verder uitbreiden van de volledig geïntegreerde oplossingen voor energiemanagement, smart grids en smart cities. Deze activiteiten op het gebied van intelligent energiebeheer ondersteunen organisaties en instellingen bij het verlagen van de kosten.

Ervaring Paul Bron

Paul is geen onbekende binnen Schneider Electric. Hij heeft twaalf jaar als EMEA General Manager voor APC gewerkt, dat in 2007 is overgenomen door Schneider Electric. Vanaf november 2012 heeft hij als vice-president gewerkt voor de IT-business unit van Schneider Electric in Nederland.

Bron heeft deze business unit succesvol getransformeerd naar een meer oplossings- en servicegerichte organisatie. Naast het uitbreiden van de datacenterconsultancydiensten is hij ook verantwoordelijk geweest voor het opzetten van tal van strategische samenwerkingen met partners. Hiermee heeft Bron een aanzienlijke impuls gegeven aan de omzetgroei van de IT-afdeling van Schneider Electric.

Dankzij de zeer goede resultaten die Bron heeft weten te behalen, was hij de aangewezen kandidaat voor het opvolgen van Marcel Spijkers.

Quote Paul Bron

“Begin 2015 is er binnen Schneider Electric al een start gemaakt met de transformatie naar een klantgericht model. We richten ons hierbij onder meer op een nauwe samenwerking met partners, zodat we gezamenlijk de meest optimale oplossingen voor organisaties ontwerpen. De richting die we voor Nederland hebben gekozen, sluit aan bij de strategie die Schneider Electric wereldwijd heeft ingezet. Door deze focus op partnerships en het centraal stellen van de behoeften van onze klanten zie ik op meerdere gebieden nog meer groeimogelijkheden, die we de komende periode gaan vormgeven. Ik kijk ernaar uit deze nieuwe stap te zetten.”

Nieuwe functie voor Marcel Spijkers

Marcel Spijkers gaat zich toeleggen op het vereenvoudigen van de organisatie voor alle entiteiten van Schneider Electric wereldwijd (Landenorganisaties, Business Units en Global Functions). Hij heeft de afgelopen jaren de Nederlandse organisatie geleid. In deze functie is hij 4,5 jaar lang verantwoordelijk geweest voor het realiseren van ambitieuze groeidoelstellingen en het verbeteren van de commerciële successen.

Spijkers heeft altijd een sterke focus gehad op business development en het verbeteren van de sales- en serviceactiviteiten. Zo heeft hij de projectenafdeling vormgegeven en services op de kaart gezet. Het resultaat hiervan is dat Schneider Electric van een productenorganisatie is getransformeerd naar een concern dat totaaloplossingen biedt. Ook is hij betrokken geweest bij het opzetten van meerdere strategische partnerships.

De prestaties van Spijkers zijn door Schneider Electric sterk gewaardeerd. In combinatie met zijn uitgebreide managementervaring is hij dan ook gevraagd zijn carrière binnen het concern een internationale impuls te geven.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2014 hebben ruim 170.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 25 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: