ESET vernieuwt zakelijke beveiligingsoplossingen

ESET Mail Security 6 for Microsoft Exchange Server en updates voor diverse beheeroplossingen

Sliedrecht, 10 september 2015 – Beveiligingsexpert ESET heeft versie 6 van Mail Security for Microsoft Exchange Server en diverse updates voor hun zakelijke beheer- en beveligingssoftware uitgebracht.

ESET Mail Security 6 for Microsoft Exchange Server is volledig compatibel met ESET Remote Administrator 6. De oplossing biedt een combinatie van malwarebescherming voor de server, een module tegen spam en uitgebreide scanning van e-mailberichten. De meest zichtbare vernieuwing in Mail Security 6 for Microsoft Exchange Server is een nieuwe gebruikersinterface.

Quarantaineomgeving

Verder heeft de versie een nieuwe, webgebaseerde quarantaineomgeving. Deze maakt beheer van mogelijk malafide e-mails gemakkelijker voor zowel beheerders als gebruikers. Tegengehouden e-mails kunnen door de gebruiker alsnog eenvoudig worden opgevraagd, zodat ze wel worden besschermd, maar geen belangrijke berichten missen.

Local On-Demand Scan

Een andere noviteit is Local On-Demand Scan. Hiermee kunnen beheerders op afroep individuele mailboxen en databases op de lokale systemen van gebruikers doorzoeken. Dat bespaart systeembronnen op de server. Relevante systeemlogs zijn bovendien slechts een muisklik verwijderd, zodat ze problemen snel kunnen oplossen.

Daarnaast is de anti-spam- en anti-malware-engine vernieuwd. Deze bevat onder meer de volgende functionaliteiten:

  • Advanced Memory Scanner – Verbetert de bescherming tegen onherkenbaar gemaakte en/of versleutelde malware;
  • Exploit Blocker – Versterkt vaak misbruikte applicaties zoals webbrowsers, PDF-lezers, e-mailclients en MS Office-onderdelen;
  • Anti-Phishing – Scant de inhoud van e-mailberichten op links en scripts die gebruikers misleiden.

“Veel besmettingen vinden tegenwoordig plaats via spam- en phisingmails. Ransomware komt bijvoorbeeld vaak via deze weg binnen. Onze nieuwe oplossing beschermt organisaties tegen dergelijke aanvallen, zonder dat zij verstoken blijven van belangrijke berichten en bovendien zonder productiviteitsverlies“, zegt Dave Maasland, directeur van ESET Nederland.

Meer informatie over Mail Security 6 for Microsoft Exchange Server vindt u hier.

Overige updates

Ook heeft ESET enkele andere zakelijke beveiligingsoplossingen aangescherpt. Het gaat om versie 6.2 van de volgende producten:

ESET Remote Administrator
De webgebaseerde console is nu uitgerust met een optionele tweestapsauthenticatie. Met de oplossing kun je tot tien beheerdersaccounts gratis beheren.

ESET File Security for Windows Server
Beheerders kunnen nu direct data op virtuele Hyper-V opslagmedia scannen, zonder dat daarvoor een compleet nieuwe installatie van een antivirusoplossing voor nodig is. Dat bespaart systeembronnen.

ESET Endpoint Antivirus for OS X
Device Control voegt een nieuwe laag van datatoegangsbescherming toe. Deze functionaliteit blokkeert desgewenst toegang tot ongeautoriseerde media als CD’s, DVD’s en USB’s. Beheerders kunnen bovendien regels opstellen voor gebruikersgroepen.

Over ESET
Sinds 1987 ontwikkelt ESET bekroonde beveiligingssoftware die meer dan 100 miljoen gebruikers helpt om technologie veiliger te gebruiken. Het brede portfolio van beveiligingsproducten is geschikt voor alle populaire platformen en biedt bedrijven en consumenten over de gehele wereld de perfecte balans tussen prestaties en proactieve bescherming. Het wereldwijde verkoopnetwerk beslaat 180 landen, met regionale kantoren in Bratislava, San Diego, Singapore en Buenos Aires. Meer informatie is te vinden op www.eset.nl of volg ons op LinkedIn, Facebook en Twitter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: