Bus- en truckfabrikant Ashok Leyland investeert in uitbreiding Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform

Industry solutions ‘Modular, Glocal & Secure’ en ‘Target Zero Defect’

Maarssen, 17 september 2015Ashok Leyland, de tweede grootste fabrikant van bussen en trucks in India, gaat het gebruik van Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE-platform uitbreiden. Dit bedrijf heeft de ‘Modular, Glocal & Secure’- en ‘Target Zero Defect’-oplossingen voor de automobielindustrie aangeschaft. Hiermee kunnen ze beter en sneller inspelen op toekomstige businessuitdagingen.

Levertijdverkorting en kostenbeheersing

Ashok Leyland wil met een verhoogde kwaliteitscontrole en verlaagde kostprijs dankzij ontwerpverbeteringen de levertijd van bussen en trucks verkorten. Daarvoor gebruikt het bedrijf onder andere de datamanagementfunctionaliteit van Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE-platform. De verticale oplossingen ‘Modular, Glocal & Secure’ en ‘Target Zero Defect’ vereenvoudigen de online samenwerking in de supply chain en het maken van complexe virtuele analyses en simulaties.

Modular, Glocal & Secure

‘Modular, Glocal & Secure’ is een applicatie voor de transport- en mobiliteitsmarkt voor het zo efficiënt mogelijk ontwikkelen van nieuwe voertuigen. Vanaf het definiëren van de architectuur, modulaire opbouw en mogelijke configuraties, tot en met de marktintroductie. Inclusief het beschermen van de bijbehorende intellectuele eigendommen.

Target Zero Defect

‘Target Zero Defect’ biedt een interactieve creatieve samenwerkingsomgeving, waarin supply chain partners complexe analyses en simulaties kunnen uitvoeren in elke fase van de productontwikkeling. Vanaf het conceptuele ontwerpstadium tot en met de virtuele productie, inclusief de aandrijving, carrosserie-engineering, styling en assemblage. Daarmee is de kans op fouten tot nul te reduceren.

Configure-to-order

“Dankzij Dassault Systèmes’ industry solution experiences kunnen we de performance van voertuigen verhogen en het gewicht, brandstofverbruik en emissies verlagen”, zegt Dr. N. Saravanan, Sr. Vice President en hoofd R&D van Ashok Leyland. “Met de Configure-to-order aanpak en configuratiemanagementfuncties ontwikkelen onze ontwerpers sneller nieuwe varianten.”

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: