ESET neemt encryptiespecialist DESlock+ over

Encryptietechnologie van DESlock+ wordt geïntegreerd in producten van ESET

Sliedrecht, 23 september 2015 – IT-beveiligingsbedrijf ESET neemt DESlock+, leverancier van data-encryptie, over. De technologie van DESlock+ wordt geïntegreerd in het portfolio van ESET voor zowel de consumenten- als zakelijke markt.

Databescherming en privacy zijn voor zowel het bedrijfsleven als consumenten inmiddels één van de belangrijke aandachtspunten. Ook overheden en de Europese Unie zijn zich bewust van het belang van databeveiliging en privacybescherming. Overheden voeren dan ook in toenemende mate regelgeving in die bedrijven en organisaties verplicht beveiligingsmaatregelen zoals encryptie te implementeren om data van gebruikers te beschermen. Een recent onderzoek onder bedrijven toont aan dat twee op de drie bedrijven het noodzakelijke acht encryptie onderdeel te maken van hun standaard endpoint beveiligingsoplossingen.

Meldplicht Datalekken

“Het belang van sterke encryptie neemt steeds verder toe. De actualiteit heeft diverse malen de gevolgen van gelekte, onversleutelde data getoond”, zegt Dave Maasland, Managing Director van ESET Nederland. “Daarbij hebben organisaties vanaf volgend jaar te maken met de aangescherpte Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Meldplicht Datalekken. Met veilig versleutelde gegevens hebben zij veel minder te vrezen. Zo hoeft een lek niet gemeld te worden aan de betrokkenen als de gegevens versleuteld op straat belanden. Deze acquisitie is daarom een belangrijke aanwinst. Met de kennis en kunde van DESlock+ kunnen wij organisaties op dit gebied nog beter van dienst zijn.”

Encryptieoplossingen

DESlock+ uit het Britse Taunton richt zich op geavanceerde encryptieoplossingen. Het bedrijf levert een gelijknamige encryptietool die in een webbased interface via een beveiligde verbinding op afstand kan worden beheerd. Het bedrijf levert met DESlock+ Go een portable client van de software. Deze software draait vanaf een USB-stick en maakt het mogelijk zonder software te installeren data te ontsleutelen, bewerken en versleutelen. Daarnaast is een mobiele editie van de software beschikbaar voor iOS.

Het bedrijf ging twee jaar geleden een partnership aan met ESET en sloot zich aan bij het ESET Technology Alliance programma. “Encryptie speelt een belangrijke rol in beveiliging. Het functioneert als een kluis waarin gevoelige zakelijke en persoonlijke informatie veilig kan worden bewaard”, zegt Palo Luke, Chief Technology Officer van ESET. “Wij gaan de technologie van DESLock+ integreren in onze producten voor het zakelijke- en consumentensegment. Daarnaast blijven we de technologie verder ontwikkelen en verbeteren.”

Volledige team in dienst bij ESET

Het team van DESlock+ bestaat uit twaalf medewerkers en staat onder leiding van algemeen directeur David Tomlinson. Het volledige team treedt in dienst bij ESET. Tomlinson wordt manager van ESET’s Encryption Business Unit. Het team van DESlock+ blijft vanuit Taunton opereren. Met de overname van DESlock+ krijgt ESET een nieuwe Research & Development omgeving in handen in het Verenigd Koninkrijk. Vanuit deze locatie wil het bedrijf lokaal talent gaan werven voor het team achter DESlock+.

Over ESET
Sinds 1987 ontwikkelt ESET bekroonde beveiligingssoftware die meer dan 100 miljoen gebruikers helpt om technologie veiliger te gebruiken. Het brede portfolio van beveiligingsproducten is geschikt voor alle populaire platformen en biedt bedrijven en consumenten over de gehele wereld de perfecte balans tussen prestaties en proactieve bescherming. Het wereldwijde verkoopnetwerk beslaat 180 landen, met regionale kantoren in Bratislava, San Diego, Singapore en Buenos Aires. Meer informatie is te vinden op www.eset.nl of volg ons op LinkedIn, Facebook en Twitter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: