ESET vergroot bewustwording rondom IT-veiligheid tijdens ECSM

Sliedrecht, 1 oktober 2015ESET grijpt oktober, de European Cyber Security Month (ECSM), aan om het bewustzijn rondom cyberdreigingen te vergroten. In een wereld waarin een groot deel van de 500 miljoen Europese burgers veel tijd online doorbrengt, zijn die risico’s niet te onderschatten.

De European Cyber Security Month is een EU-brede campagne voor het promoten van cybersecurity onder burgers. De campagne maakt zich hard voor een nieuwe kijk op cyberdreigingen, door het stimuleren van data- en informatiebeveiliging, educatie en het delen van best practices.

ESET Security Days
ESET-experts dragen gedurende oktober hun steentje bij aan diverse fora over heel Europa. Voor Nederland is de ESET Security Days in Amsterdam het belangrijkst. Deze dag vindt 7 oktober plaats in de Heineken Experience en staat in het teken van kennisuitwisseling zonder enig commercieel karakter. Registratie voor het event is gratis, aanmelden kan via de website.

Verder organiseert ESET webinars en presentaties tijdens de Security Serious Week in UK, de Virus Bulletin conferentie in Praag, de IP Expo London en de IT Security Expo in Duitsland.

Omdat het grote publiek veelal niet bij deze events aanwezig is, stelt ESET ook kennis ter beschikking via het blog WeLiveSecurity.com. Daarin krijgen diverse security-onderwerpen aandacht, waaronder:
• Tips en trucs over ICT-veiligheid op de werkvloer, gericht op werknemers
• Versleuteling van bedrijfsdata en veiligheid van werkgevers
• Advies voor software- en app-ontwikkelaars en de ‘secure by design’-benadering
• De voor- en nadelen van de populairste cloudtoepassingen

“Het vergroten van het security-bewustzijn in onze communities is voor ons altijd een enorm belangrijke taak geweest waar we al jaren hard aan werken”, zegt Dave Maasland, managing director van ESET Nederland. “Daarom zijn we blij dat we gedurende deze maand onze bijdrage kunnen leveren aan een veiligere wereld die steeds verder digitaliseert.”

Over ESET
Sinds 1987 ontwikkelt ESET bekroonde beveiligingssoftware die meer dan 100 miljoen gebruikers helpt om technologie veiliger te gebruiken. Het brede portfolio van beveiligingsproducten is geschikt voor alle populaire platformen en biedt bedrijven en consumenten over de gehele wereld de perfecte balans tussen prestaties en proactieve bescherming. Het wereldwijde verkoopnetwerk beslaat 180 landen, met regionale kantoren in Bratislava, San Diego, Singapore en Buenos Aires. Meer informatie is te vinden op www.eset.nl of volg ons op LinkedIn, Facebook en Twitter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: