Dassault Systèmes introduceert upgrade van online service 3D ContentCentral

Tijdbesparende verbeteringen en meer CAD-modellen van industriële componenten, helpen leveranciers hun business te ontwikkelen

Dassault Systemes

’s-Hertogenbosch, 21 oktober 2015 — 3DEXPERIENCE-specialist Dassault Systèmes introduceert een nieuwe versie van 3D ContentCentral. Dat is een online service voor het vinden, configureren en downloaden van onderdelen, componenten en assemblages van gecertificeerde industriële toeleveranciers. Ruim 1,3 miljoen geregistreerde gebruikers van 3D ContentCentral krijgen via deze upgrade toegang tot krachtige 2D- en 3D-previewfunctionaliteit die ontwerpcycli helpen verkorten. Tegelijkertijd kunnen honderden toeleveranciers daarmee eenvoudiger en sneller hun CAD-modellen uploaden, publiceren en onderhouden.

Verbeterde zoek- en previewfunctionaliteit

3D ContentCentral is uitgebreid met geavanceerde zoekfuncties. Daarmee kunnen ontwerpers en engineers eenvoudiger en sneller miljoenen gecertificeerde CAD-modellen van leveranciers vinden. Deze zijn kosteloos in alle gangbare 2D en 3D CAD-formaten beschikbaar, waaronder voor SOLIDWORKS. De toegevoegde eDrawings-viewer werkt zonder installatie rechtstreeks in elke browser. Met de viewer kunnen gebruikers beschikbare modellen en opties voor het downloaden bekijken.

Drie abonnementsvormen voor leveranciers

De 3D ContentCentral ‘Supplier Services’ bevat daarnaast verbeteringen in de publicatiefuncties van deze zelfservice CAD-catalogus en drie verschillende abonnementsvormen voor de leveranciers. Het professionalabonnement bestaat uit:

  • Gebruiksrapportages: geeft leveranciers inzicht in de vraag naar hun producten;
  • Geverifieerde leveranciersstatus: highlight een leverancierscatalogus binnen de community, voor een grotere zichtbaarheid richting ontwerpers en engineers;
  • Websyndicatie: Modellen uit de CAD-catalogus van een leverancier zijn te bekijken en te downloaden naar de bedrijfswebsite, om ze voor eigen bezoekers toegankelijk te maken;
  • Diskruimte: grotere opslagcapaciteit voor het uploaden van content, waardoor leveranciers hun volledige aanbod van CAD-modellen naar klanten kunnen aanbieden.

Tijdbesparing

“Ontwerpers en engineers besteden veel tijd aan het vinden van beschikbare CAD-modellen van componenten die zij in hun ontwerpen willen gebruiken”, zegt Gian Paolo Bassi, CEO SOLIDWORKS bij Dassault Systèmes. “Tegelijkertijd willen de onderdelenleveranciers hun componenten zo vroeg mogelijk in de ontwerpcycli laten toevoegen. Om deze behoeften dichter bij elkaar te brengen heeft Dassault Systèmes de website en functionaliteit van 3D ContentCentral verder verbeterd. Daardoor kunnen zowel ontwerpers en engineers als leveranciers beter van alle gepubliceerde CAD-modellen profiteren.”

Meer informatie over de nieuwe functionaliteit van Dassault Systèmes’ 3D ContentCentral is te vinden op: www.3dcontentcentral.com

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: