Dassault Systèmes blijft sterk groeien in derde kwartaal

‘s-Hertogenbosch, 26 oktober 2015 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes heeft de resultaten over het derde kwartaal van 2015 bekendgemaakt. De totale omzet groeide met elf procent, naar 675,7 miljoen euro. Regionaal gezien groeide de omzet in Europa met 17 procent het sterkst, gevolgd door Noord- en Zuid-Amerika met 12 procent (IFRS, op basis van constante valuta). Het bedrijf verhoogde opnieuw de financiële doelstellingen voor 2015, waaronder de niet-IFRS winst per aandeel naar 21 procent.

Businessprocessen innoveren, verbeteren en transformeren

Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe:
“Het 3DEXPERIENCE-platform en verticale ‘industry solution experiences’ inspireren onze klanten businessprocessen te innoveren, te verbeteren en te transformeren. Daarbij bereiken wij samen nieuwe engagementniveaus. De implementaties helpen hen om productontwikkelingsprogramma’s met meer dan de helft te verkorten. Of met bijvoorbeeld DELMIA de productkosten of betrouwbaarheid, aanzienlijk te optimaliseren. Vooral op het gebied van digitaal produceren helpen wij klanten met het benutten van strategische kansen en het realiseren van bottom-line verbeteringen.”

Investeren in merken voor toekomstige groei

“Wij investeren in meerdere merken, zoals ENOVIA zodat we ook de komende jaren businessprocessen bij klanten kunnen blijven verbeteren”, vervolgt Charlès. “Daarmee bouwen wij tegelijkertijd een breder platform voor de toekomstige groei van Dassault Systèmes. “Die investeringen zijn nodig voor de creatie van kansen op langere termijn waarmee wij onze financiële doelstellingen kunnen realiseren.”

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: