Deutsche Telekom presenteert de Open Telekom Cloud

T-Systems verantwoordelijk voor datacenter operations, cloudmanagement en het netwerk.

Vianen, 29 oktober 2015Deutsche Telekom gaat onder de naam ‘Open Telekom Cloud’ een nieuwe publieke clouddienst leveren. In de Open Telekom Cloud kunnen bedrijven van iedere grootte, flexibel en veilig infrastructure-as-a-service diensten afnemen. Het Duitse bedrijf tekende daarvoor een overeenkomst met Huawei Technologies. De Open Telekom Cloud wordt naar verwachting gelanceerd tijdens CeBIT 2016.

Betrouwbare beschikbaarheid en maximale veiligheid

Door de samenwerking komt Deutsche Telekom in een marktsegment terecht dat voorheen werd gedomineerd door Amerikaanse bedrijven. Huawei Technologies levert daarbij de hardware en oplossings-expertise, terwijl T-Systems verantwoordelijk is voor datacenter operations, cloudmanagement en het netwerk. Topkwaliteit en maximale veiligheid voor klanten wordt bereikt met een robuust netwerk in combinatie met de kwaliteit van de gecertificeerde Duitse datacenters van T-Systems.

Deutsche Telekom wil tegen het einde van 2018 zijn omzet uit de zakelijke cloud hebben verdubbeld. Het laatste jaar groeide de omzet uit clouddiensten alleen al bij T-Systems significant met dubbele cijfers. Tot nu toe hebben klanten vooral gebruikgemaakt van de extra beveiligde private cloud.

Uitgebreid getest

Inmiddels hebben 30 bedrijven van verschillende omvang – start-ups, MKB-bedrijven en gevestigde ondernemingen – het platform uitgebreid getest. De ervaringen met bijvoorbeeld de gebruikersinterface en de snelheid van levering worden meegenomen in de ontwikkeling voordat de dienst volgend jaar breed beschikbaar komt.

Belangrijke stap

Het uitbouwen vanuit de bestaande sterke marktpositie onder zakelijke klanten is een belangrijke stap voor Deutsche Telekom op weg naar het leiderschap op de Europese telecommunicatiemarkt. De business in IT en telecommunicatiediensten vanuit de cloud groeit onverminderd door. Als reactie daarop breidt het bedrijf zijn cloud-ecosysteem continu uit met technologiepartners die op hun beurt markleider zijn.

Europees alternatief

Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van de publieke cloud, maar ze willen een Europees alternatief”, licht Dr. Ferry Abolhassan, directeur van de IT Division van T-Systems toe. “Open Telekom Cloud is een waardevolle toevoeging op ons portfolio. Het is ontworpen om simpel, veilig en betaalbaar te zijn”, voegt Anette Bronder, directeur van de nieuw opgezette Digital Division-tak van T-Systems daaraan toe.

Ook Huawei is verheugd over de samenwerking. “Met T-Systems als partner kijken we uit naar het bouwen van een strategische samenwerking met een van de meest vooraanstaande ICT-providers ter wereld. De samenwerking is bovendien gebouwd op een lange, hechte en stabiele relatie”, zegt Shengli Wang, president van de Europese regio en bestuurslid van Huawei. “Open Telekom Cloud is het resultaat van innovatie en samenwerking van beide partners. De gecombineerde innovatiekracht van beide bedrijven stellen ons in staat de beste klantervaring te bieden aan onze enterprise-klanten wereldwijd.”

Signing Ceremony Deutsche Telekom and Huawei

Verenigd voor de Open Telekom Cloud: Anette Bronder, Ferri Abolhassan en Timotheus Höttges van Deutsche Telekom en Shengli Wang, Haibo Zhang en Yelai Zheng van Huawei (vlnr.) na het ondertekenen van het contract in Bonn.

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 47.800 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2014 genereerde T-Systems circa 8,6 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 151 miljoen mobiele klanten, ongeveer 30 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 december 2014). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 228.000 werknemers. In het boekjaar 2014 realiseerde de Groep 62,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan 60 procent buiten Duitsland (cijfers 31 december 2014).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: