Vakbeurs CES 2016 blijft groen dankzij duurzame programma’s en initiatieven

Arlington, VA, 29 oktober 2015 – De Consumer Electronics Association (CEA) blijft zicht richten op het vergroenen van CES, de grootste consumententechnologiebeurs ter wereld. Hiertoe zet de organisatie duurzame programma’s, duurzame samenwerkingsverbanden en ecovriendelijke initiatieven in.

“Als eigenaar van de grootste vakbeurs voor opkomende innovatie willen we een voorbeeld zijn voor de markt. Daarbij mag het streven naar de meest optimale duurzaamheid niet ontbreken”, zegt Gary Shapiro, president en CEO bij CEA. “Bij CES vertegenwoordigen we de toekomst van innovatie. Daarom hebben we de verantwoordelijkheid om groene initiatieven in te zetten voor het verminderen van de CO2-uitstoot.”

Voorbeelden van duurzaamheid

CEA werkt samen met de aannemer en leveranciers van de beurs om het productieproces van CES duurzamer te maken. Een paar voorbeelden:
• In 2015 recyclede de aannemer van CES bijna 152.400 m2 van het tapijt. Dat is 70 procent meer dan het jaar ervoor. Het restant van 344.500 m2 tapijt werd hergebruikt.
• Meer dan 6.000 m2 aan magnetische banners van CES 2015 is omgesmolten. Dit materiaal wordt weer ingezet voor CES 2016.
• Bijna 8.500 m2 van het bannermateriaal dat is gemaakt van vinyl en dat op CES 2015 is gebruikt, is nu door Sky Group hergebruikt. Zij maakten hiervan dekzeilen, vloeren waarop een ijsbaan gemaakt kan worden en outdoor filmschermen.
• Dankzij het formele donatieprogramma van CEA hebben Habitat for Humanity, Opportunity Village en Teacher Exchange 15 trailers aan gedoneerde items ontvangen. De waarde hiervan was bijna 196.000 EUR. Daarnaast bespaarde de donatie 45 containers met afval.
• Alle persruimten op CES zijn duurzaam. Zo staat CEA alleen papierloze persmappen toe. Dat bespaart een geschatte 2,5 miljoen geprinte pagina’s.

CES vertegenwoordigt het gehele technologische ecosysteem. Ze brengen alle belangrijke internationale sectoren bij elkaar en bieden de mogelijkheid onder één dak zaken met elkaar te doen.

CES-deelnemers komen uit 150 verschillende landen. Deze deelnemers vermijden hiermee gezamenlijk meer dan 5,6 miljoen zakelijke kilometers die zij hadden moeten maken als ze niet op de vakbeurs aanwezig zouden zijn. In 2015 namen de CES-deelnemers op de beurs deel aan gemiddeld 33 vergaderingen. Gemiddeld 80 procent van deze bijeenkomsten zou niet hebben plaatsgevonden zonder de deelname aan CES. Kijk voor meer informatie over de groene programma’s en duurzame initiatieven van CES 2016 op CESweb.org/green.

Let op: de officiële naam van het wereldwijde technologie-event is “CES”. Gebruik alstublieft geen “Consumer Electronics Show” of “International CES”.


Over CES

CES is de ontmoetingsplaats voor iedereen die is gericht op business- of consumententechnologie. De vakbeurs dient al 40 jaar lang als proeftuin voor innovators en baanbrekende technologieën. Hiermee is het verworden tot een wereldtoneel, waarop leveranciers de volgende generatie innovaties introduceren. Als het grootste hands-on evenement bestrijkt CES alle aspecten van de industrie. CES is eigendom van en wordt geproduceerd door de Consumer Electronics Association (CEA), de brancheorganisatie die de Amerikaanse consumentenelektronicamarkt ter waarde van $ 285.000.000.000 vertegenwoordigt. Hierdoor zijn zij in staat om marktleiders en baanbrekende denkers aan te trekken voor een forum waar de meest relevante problemen van de technologiemarkt worden aangepakt. Check de videohoogtepunten van CES. Volg CES online op www.CESweb.org en op sociale media.
KOMENDE EVENEMENTEN

• CEA Innovate! – Register
8-10 november, 2015, New York, NY
• CE Hall of Fame Dinner – Register
9 november, 2015, New York, NY
• CES Unveiled New York  – Register
10 november, 2015, New York, NY
• CES Unveiled Las Vegas
4 januari, 2016, Las Vegas, NV
• CES 2016
6-9 januari, 2016, Las Vegas, NV
• CEA Winter Break
21-24 maart, 2016, Park City, UT
• CES Asia 2016
11-13 mei, 2016, Shanghai, China

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: