KONE brengt wereldwijde SAP-systemen bijeen in T-Systems cloud

Vianen, 4 november 2015 – Lift- en roltrapleverancier KONE heeft zijn SAP ERP-systemen in Europa, Azië en de Verenigde Staten geconsolideerd naar één centraal SAP-systeem. Met het nieuwe centrale systeem wordt de wereldwijde KONE business bediend vanuit de SAP cloud van T-Systems.

Vereenvoudiging

Voorheen draaiden de SAP ERP-systemen van KONE in twee datacenters die zich in Europa en Azië bevonden en beschikten over een rekenkracht van 1,5 miljoen SAPS (SAP Application Performance Standard). De consolidatie van de diverse SAP systemen naar één T-Systems cloud datacenter, zorgt voor vereenvoudiging van ontwikkeling, onderhoud en gebruik van de SAP-oplossingen. Daarnaast biedt het KONE meer mogelijkheden voor bedrijfsbrede integratie van new business-projecten.

Reductie CO2-uitstoot

“Dit wereldwijde krachtige SAP-platform vergroot onze flexibiliteit en versterkt onze slagkracht om wereldwijd zaken te doen. We kunnen innovaties en nieuwe technologie nu sneller en effectiever implementeren. Een belangrijk voordeel is ook de positieve bijdrage van dit project aan de doelstellingen die we hebben op het gebied duurzaamheid. De centralisatie zorgt ervoor dat de uitstoot van broeikasgassen door onze IT-systemen verder gereduceerd wordt”, zegt Antti Koskelin, CIO bij KONE.

Grootste SAP cloud ter wereld

T-Systems exploiteert ’s werelds grootste cloud gebaseerde hosting platform voor SAP. Het bedient momenteel meer dan 3,5 miljoen gebruikers van in totaal 500 bedrijven met SAP-systemen die een totale prestatie leveren van meer dan 60 miljoen SAPS. Circa 50 miljoen SAPS is direct afkomstig uit de cloud.

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 47.800 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2014 genereerde T-Systems circa 8,6 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: