Dassault Systèmes introduceert innovatielaboratorium en startupprogramma 3DEXPERIENCE Lab

3DEXPERIENCE Lab Dassault Systèmes

‘s-Hertogenbosch, 11 november 2015 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes heeft het 3DEXPERIENCE Lab onthuld. Dat is een open innovatielaboratorium en stimuleringsprogramma, waarmee het bedrijf innovatieve startups ondersteunt in de ontwikkeling van transformerende innovaties. Met 3DEXPERIENCE Lab omarmt Dassault Systèmes het concept van sociale ondernemingen en stellen ze 34 jaar ervaring met virtuele technieken beschikbaar voor innovaties die gericht zijn op het creëren van een duurzamere wereld.

3DEXPERIENCE Lab

Het 3DEXPERIENCE Lab integreert collectieve intelligentie met een multidisciplinaire aanpak. Zo stimuleert het ondernemerschap en helpt het de maatschappij met de creatie van nieuwe experiences. Met dit nieuwe initiatief helpt Dassault Systèmes startups, die producten ontwikkelen voor het verbeteren van leven, steden en lifestyles. Inclusief ideation, het Internet of Things en de Fablab-beweging. Via één tot tweejarige programma’s krijgen geselecteerde startups toegang tot het Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform, technische kennis en coaching. Het doel is de creatie van digitale experiences waarmee zij producten en processen kunnen optimaliseren en valideren. Daardoor kunnen startups gebruikmaken van technologie, content en applicaties die ook door gerenommeerde partijen gebruikt wordt. Verder kunnen zij Dassault Systèmes wereldwijde ecosysteem benutten om producten te introduceren en internationaal onder de aandacht te brengen.

Kansen vergroten

“Veel ondernemers bedenken kansrijke innovaties, maar zijn vaak genoodzaakt deze geïsoleerd te ontwikkelen”, zegt Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes. “Omdat ze niet het benodigde netwerk hebben dat hen helpt en uitdaagt om ideeën te valideren en te verbeteren. Innovatie is de kern van Dassault Systèmes’ bijdrage aan de wereld. Wij geloven in de kracht van het 3DEXPERIENCE-platform, om innovators te helpen disruptieve experiences te creëren die een positieve bijdrage leveren aan onze maatschappij. Met het 3DEXPERIENCE Lab kunnen wij beter invulling geven aan onze missie in de huidige samenwerkingseconomie. Via de bijdrage aan kansrijke projecten, het zichtbaarder maken van talenten en de creatie van nieuwe omgevingen werken we op basis van een open, creatieve cultuur samen.”

Het 3DEXPERIENCE Lab is op dezelfde dag gelanceerd als La Fondation Dassault Systèmes. Deze nieuwe stichting van het bedrijf ondersteunt innovatieve en transformerende projecten in het onderwijs en van researchorganisaties.

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

One Response to Dassault Systèmes introduceert innovatielaboratorium en startupprogramma 3DEXPERIENCE Lab

  1. ufo3d says:

    Thanks for the interesting post!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: