La Fondation Dassault Systèmes helpt onderwijs en wetenschap met 3D-technologie en virtuele werelden

‘s-Hertogenbosch, 12 november 2015 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes heeft de stichting La Fondation Dassault Systèmes opgericht. Het initiatief is gericht op de transformatie van toekomstig onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, met behulp van 3D-technologie en virtuele omgevingen. Daarmee zijn theorieën, experimenten en ideeën beter te combineren dan op papier of een whiteboard. Dankzij realistische digitale versies van de fysieke wereld zijn belangrijke ontwikkelingen nauwkeuriger te simuleren en te plannen. Inclusief hun impact op onze leefomgeving, verstedelijking en supply chains.

La Fondation Dassault Systèmes

La Fondation Dassault Systèmes stelt subsidies, digitale content en ervaring op het gebied van virtuele technieken ter beschikking aan onderwijs- en researchinstellingen, musea en culturele centra in Europa. Daardoor krijgen zij toegang tot dezelfde 3D-content, simulatieapplicaties en andere technologie, die commerciële bedrijven al jarenlang bij innovatieprojecten gebruiken. Voor het ontwerpen, engineeren en produceren van producten waar de maatschappij nu op vertrouwt. Die toegang helpt tevens nieuwe leeromgevingen te creëren en studenten te interesseren voor de wetenschap, wiskunde, engineering en andere technische disciplines.

Transformatietijdperk

Big data, sensoren, mobility, nieuwe materialen en andere technische ontwikkelingen dringen verder door in de maatschappij en beïnvloeden de manier waarop mensen leven en werken. Daarom is het belangrijk dat toekomstige generatie denkers, uitvinders, bouwers en leiders in het huidige transformatietijdperk toegang krijgen tot de nieuwste innovaties tijdens hun onderwijs- en researchprogramma’s.

Technisch en wetenschappelijk erfgoed

“Europa bezit veel technisch en wetenschappelijk erfgoed, dat onderwijs- en researchinstellingen kunnen gebruiken voor hun bijdragen aan een duurzamere toekomst”, zegt Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes. “Ook commerciële bedrijven spelen een belangrijke rol in de maatschappij, omdat zij mensen inspireren samen duurzame innovaties te ontwikkelen. Dassault Systèmes is al jaren betrokken bij ontwikkelingen die onze maatschappij en omgeving beïnvloeden. Daarbij geloven wij in de unieke mogelijkheden die digitale technieken bieden anders met de wereld om te gaan. Maar ook creatieve denkers en kenniswerkers te helpen uitdagingen en oplossingen beter te begrijpen. La Fondation Dassault Systèmes geeft invulling aan onze missie mensen en bedrijven met 3DEXPERIENCE-omgevingen duurzame innovaties te laten bedenken en producten beter te harmoniseren met de natuur en het leven.”

Meer informatie over La Fondation Dassault Systèmes en de voorwaarden voor het aanmelden van projecten zijn te vinden op: Lafondation.3ds.com/

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: