Intel CEO Brian Krzanich en Neelie Kroes op CES 2016

Arlington, VA, 18 november, 2015 – The Consumer Electronics Association (CEA) kondigt aan dat Intel CEO Brian Krzanich op 5 januari een keynote verzorgt voorafgaand aan de opening van CES 2016. Daarnaast is Neelie Kroes VIP-gast en panellid op deze grootste vakbeurs ter wereld voor consumententechnologie. Kroes neemt als panellid deel aan de Global Innovation SuperSession op 7 januari 2016.

Brian Krzanich

Krzanich deelde op CES 2015 al zijn visie over hoe IT er de komende 20 jaar uit komt te zien. In 2016 richt Krzanich zich op de nieuwe manieren waarmee de consumentenwereld drastisch wijzigt. Hij gaat hierbij in op het oprekken van de grenzen van technologie en de ervaringen die deze transformatie mogelijk maakt.

“Internet of Things is een belangrijk thema op CES 2016. Krzanich gaat onder meer in op dit actuele thema en geeft meer inzicht in deze ontwikkeling”, zegt Gary Shapiro, president en CEO bij CEA, de organisatie achter de technologiebeurs.

Neelie Kroes

Gezien het internationale karakter van CES mag een Europese visie op het innovatieklimaat niet ontbreken. Neelie Kroes heeft hierin een belangrijke stem, aldus Shapiro.

“Als eurocommissaris voor Mededinging heeft Neelie Kroes de marktwerking bevorderd in Europa. Als vicevoorzitter van de Europese Commissie voor de Digitale Agenda, heeft zij digitalisering hoog op de agenda gezet bij bedrijven en overheden in de EU. Zij heeft onder meer de telecommarkt ingrijpend hervormd, wetgeving geïnitieerd op het gebied van cybersecurity, een voorstel voor een Europese cloudstrategie opgezet en het StartupEurope-programma gelanceerd met de Startup Manifesto Movement. Hierdoor heeft het Europese digitale landschap een ongekende boost gekregen. In haar huidige rol als Special Envoy van StartupDelta transformeert zij het Nederlandse ecosysteem voor startups tot een belangrijke startup hotspot in Europa.”

Onderwerpen Global Innovation SuperSession

De Global Innovation SuperSession brengt hoge regeringsfunctionarissen en marktleiders op het gebied van technologie samen. Het onderwerp is dit jaar: economische groei en welvaart ontstaan op plaatsen waar het beleid en politieke klimaat zijn gericht op het stimuleren van innovatie en de ondernemersgeest.

De SuperSession gaat in op vragen zoals: waar vinden bedrijven – uiteenlopend van startups tot grote technologiebedrijven – de meest innovatievriendelijke omgeving benodigd voor succes? Concurreren overheden met elkaar om deze vernieuwende bedrijven aan te trekken? Of nemen ze juist alleen actie om te beschermen wat ze al hebben? Heeft de digitale economie behoefte aan meer of minder wet- en regelgeving?

Kijk voor nieuwe aankondigingen over keynotes op CES 2016 op CESweb.org/Keynotes.

Let op: de officiële naam van het wereldwijde technologie-event is “CES”. Gebruik alsjeblieft geen “Consumer Electronics Show” of “International CES”.

Over CES:
CES is de ontmoetingsplaats voor iedereen die is gericht op business- of consumententechnologie. De vakbeurs dient al 40 jaar lang als proeftuin voor innovators en baanbrekende technologieën. Hiermee is het verworden tot een wereldtoneel, waarop leveranciers de volgende generatie innovaties introduceren. Als het grootste hands-on evenement bestrijkt CES alle aspecten van de industrie. CES is eigendom van en wordt geproduceerd door de Consumer Electronics Association (CEA), de brancheorganisatie die de Amerikaanse consumentenelektronicamarkt ter waarde van $ 285.000.000.000 vertegenwoordigt. Hierdoor zijn zij in staat om marktleiders en baanbrekende denkers aan te trekken voor een forum waar de meest relevante problemen van de technologiemarkt worden aangepakt. Check de videohoogtepunten van CES. Volg CES online op www.CESweb.org en op sociale media.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: