SAP introduceert nieuwe clouddiensten en update voor SAP S/4HANA

‘s-Hertogenbosch, 18 november 2015 – SAP heeft zijn cloudportfolio uitgebreid met nieuwe clouddiensten, waaronder een cloudvariant van het responsive app-framework SAP Fiori en het nieuwe SAP Vehicles Network. Daarnaast heeft het technologiebedrijf een update uitgebracht voor haar business suite SAP S/4HANA om digitale transformaties te bewerkstelligen.

Cloudeditie SAP Fiori en mobile services

De cloudeditie van SAP Fiori in combinatie met Fiori Mobile Services maakt de uitrol en het gebruik van mobiele apps sneller, veiliger en eenvoudiger. Bovendien kunnen organisaties hun mobiele apps uitrollen op de manier die het beste past bij hun situatie, zowel on-premise als in de cloud.

  • Eindgebruikers krijgen eenvoudiger toegang tot informatie, processen en systemen via SAP Fiori-apps met een consumentenachtige gebruikersinterface die de productiviteit bevordert.
  • Beheerders kunnen de gehele lifecycle van een app beheren: van het ontwerp, de ontwikkeling en de uitrol tot het monitoren en ondersteunen. Bovendien krijgen zij sneller inzicht in de adoptie van de apps en hebben zij dankzij gebruiksvriendelijke wizards minder training nodig.
  • Ontwikkelaars kunnen zich volledig focussen op het ontwikkelen van platformen, hybride apps en kunnen geavanceerde mobiele kwaliteiten eenvoudiger bedienen. Denk hierbij aan offline toegang tot data en apparaatspecifieke functionaliteit. De ontwikkelomgeving (IDE) is webgebaseerd, waardoor deze niet geïnstalleerd hoeft te worden.

Met de cloudeditie van SAP Fiori kunnen organisaties eenvoudig apps uitrollen ter ondersteuning van de on-premise-oplossing SAP Business Suite. SAP gaat hierbij standaardapps leveren voor diverse branches als HR, retail en CRM. Denk aan self-servicing apps voor medewerkers en apps waarmee managers goedkeuring kunnen geven.

SAP Vehicles Network

SAP Vehicles Network is een totaalplatform voor het verlenen van autodiensten. De oplossing is gericht op aanbieders van mobiele betaaldiensten, automotive bedrijven en mobiele app-aanbieders. Deelnemende partners kunnen via SAP Vehicles Network eenvoudig diensten aan de consument aanbieden. Denk daarbij aan afrekenmogelijkheden bij benzinestations en parkeergarages.

De dienst kwam al eerder beschikbaar in de Verenigde Staten. Wat Europese parkeergarages betreft zijn momenteel EasyPark, ParkCloud en OPG Center-Parking aangesloten bij het netwerk. Ook Samsung Pay werkt met SAP Vehicles Network voor het aanbieden van een naadloze betaalervaring bij benzinestations.

Update voor SAP S/4HANA

SAP heeft enkele vernieuwingen doorgevoerd in de nieuwe, voor SAP HANA geoptimaliseerde business suite SAP S/4HANA. Met deze ‘digital core’ kunnen organisaties hun digitale transformaties bewerkstellingen binnen onder meer finance, sales, dienstverlening, marketing, procurement, industrie, supply chain, asset management en HR.

De belangrijkste noviteiten zijn onder andere:

  • Nieuwe cockpits voor crediteuren en debiteuren.
  • Een vereenvoudigd datamodel voor voorraadbeheer voor het real-time verwerken van grote volumes.
  • Real-time inzicht in voorraad- en materiaalstromen.
  • Eenvoudigere simulaties met supply-alternatieven.
  • Standaard integratie met het Ariba-netwerk.
  • Gestroomlijnde materiaalstromen voor interne benodigdheden.
  • Nieuwe sales-cockpit voor orderverwerking.

SAP werkt nauw samen met klanten om een digitale strategie te ontwikkelen. . Het concern kijkt daarbij hoe en waar gedigitaliseerde processen de meeste waarde leveren in de waardeketen. Het resultaat is een opnieuw ontworpen digitale core, die aansluit bij de wensen en eisen van de digitale economie en waarin toepassingen van Internet of Things, big data en mobile op een veilige manier toegankelijk worden gemaakt voor iedere organisatie – in de cloud, on-premise of in hybride vorm. Deze oplossing biedt ondernemingen dankzij innovatieve gebruiksscenario’s veel toegevoegde waarde in financiële en operationele processen. Daarbij profiteren ze maximaal van vereenvoudigde datamodellen en een responsieve gebruikersinterface.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 263.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: