Schneider Electric boekt successen op gebied van duurzaamheid

Hoofddorp, 23 november 2015 – Schneider Electric heeft de ‘Sustainable Development’-award ontvangen voor hun oplossing StruxureWare Demand Side Operation. Met deze SaaS-dienst kunnen organisaties het gebruik van duurzame energie op een smart grid optimaliseren. De leverancier van energiemanagementoplossingen kreeg de prijs in handen tijdens de European Utility Industry Awards in Wenen.

StruxureWare Demand Side Operation helpt consumenten die zelf (een deel van) hun energie opwekken – ook wel prosumenten genoemd – met het optimaliseren van het energieverbruik. Zowel wat kosten als wat duurzaamheid betreft.

De tool biedt onder meer inzage in de manier waarop prosumenten de eigen duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen zo effectief mogelijk kunnen benutten. De oplossing gebruikt daarvoor een 72-uurs voorspellingssysteem dat rekening houdt met factoren als het weer en de totale vraag naar energie op het net. Op die manier draagt de oplossing bij aan een verminderd verbruik van fossiele brandstoffen en reduceert het de CO2-uitstoot.

Planet & Society Barometer

De onderscheiding van StruxureWare Demand Side Operation is niet de enige opsteker op het gebied van duurzaamheid voor Schneider Electric. Het bedrijf maakte onlangs zijn resultaten bekend van het derde kwartaal van 2015. Daaruit bleek dat Schneider Electric voor ligt op schema wat betreft hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Schneider Electric gebruikt hiervoor de ‘Planet & Society Barometer‘. Deze bestaat uit zestien indicatoren, verdeeld in de categorieën ‘Planet’, ‘Profit’ en ‘People’. Hiervan maakt het bedrijf ieder kwartaal de balans op. De barometer staat momenteel op een score van 5.06/10, boven de vooraf gestelde doelstelling van 4.5/10.

Opvallende resultaten

Opvallende resultaten uit de barometer zijn onder andere een ruime 7% reductie van CO2-uitstoot op transport en een besparing van 28.937 ton CO2-uitstoot op onderhoud-, retrofit- en end-of-life-diensten. 62.1% van de totale omzet is bovendien afkomstig van producten met een Green Eco-label.

54 van de 100 industriële sites hebben hun doelstellingen rondom de ‘toward zero waste to landfill’ gehaald. Supply chain- of productiefaciliteiten moeten volgens die nieuwe doelstelling 99% van hun metaalafval en 97% van hun niet-metaalafval recyclen.

Maatschappelijke prestaties

Ook op maatschappelijk gebied doet Schneider Electric goede zaken. Maar liefst 94.948 kansarme werknemers hebben trainingen in energiemanagement kunnen volgen. Onder andere in Myanmar en Peru zijn nieuwe trainingscentra geopend. Daarnaast is de veiligheid van het personeel verbeterd. Het aantal medische incidenten nam met 23 procent af ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014.

Het volledige overzicht van de niet-financiële resultaten van het derde kwartaal is hier beschikbaar:
http://www2.schneider-electric.com/sites/corporate/en/group/sustainable-development-and-foundation/sustainable-governance/investors-analysts.page

Over Schneider Electric
Schneider Electric is wereldwijd marktleider op het gebied van energiemanagement en procesautomatisering. We behaalden in 2014 een omzet van 25 miljard euro en hebben 170.000 medewerkers in meer dan 100 landen. We helpen organisaties met het beheren van hun energie en het verwerken hiervan op een veilige, betrouwbare, efficiënte en duurzame manier. Onze technologieën, software en diensten lopen uiteen van de eenvoudigste switches tot de meest complexe operationele systemen. Hiermee verbeteren we de manier waarop ondernemingen hun operaties managen en automatiseren. Onze connected technologieën veranderen industrieën structureel, transformeren steden en verrijken levens. Bij Schneider Electric noemen we dat: ‘Life Is On’.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: