Dassault Systèmes introduceert ‘My Retail Theatre’ voor gepersonaliseerde klantexperiences in retail

My Retail Theatre, Dassault Systèmes

‘s-Hertogenbosch, 10 december 2015 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes introduceert ‘My Retail Theatre’, voor het personaliseren van klantexperiences in de retail met het 3DEXPERIENCE-platform. ‘My Retail Theatre’ biedt fabrikanten en retailers van consumenten-producten interactieve fotorealistische 3D-visualisatiefuncties, waarmee klanten zowel offline als online producten kunnen personaliseren. Retailers kunnen de oplossing ook gebruiken om het volledige assortiment te presenteren, onafhankelijk van de winkelruimte. Daardoor krijgen klanten meer keuze, zonder dat er extra voorraad nodig is.

Snel veranderende modewereld

In de fashionindustrie verwachten klanten elke keer nieuwe producten en shoppingexperiences. Daarom moeten retailers persoonlijke relaties met klanten creëren en onderhouden, om ze te binden aan hun merk. Hoewel de e-commerceverkopen wereldwijd gestaag doorgroeien, blijven fysieke winkels een belangrijke rol spelen voor de relatie met klanten. Daarbij staan retailers echter voor de uitdaging om concurrerend te blijven en hun voorraad te managen, versus tijdig inspelen op trendy producten en het onderscheidend presenteren ervan.

Visuele experiences voor klanten en retailers

Dassault Systèmes’ ‘My Retail Theatre’ maakt productontwikkelingsinformatie toegankelijk voor gebruik richting klanten. Zodat zij onderscheidende visuele experiences kunnen creëren, waarvan zowel retailers als klanten profiteren. In het digitale tijdperk zijn marketing- en verkoopmaterialen te baseren op hetzelfde 3D-model dat al in de productontwerpfase is gecreëerd. Dat maakt een consistente en efficiënte communicatie van de voordelen via alle kanalen mogelijk. Door het vervangen van een deel van de fysieke voorraad door fotorealistische 3D-visualisaties, kunnen retailers bovendien een uitgebreider assortiment aan klanten presenteren. Verder is ‘My Retail Theatre’ bruikbaar voor het vergroten van inzicht in trends en klantvoorkeuren en de betrokkenheid.

3DEXPERIENCE-platform

Met de fotorealistische visualisatiefuncties van het 3DEXPERIENCE-platform kunnen klanten in de winkel of op de website, producten selecteren, configureren en personaliseren. Via meerdere
interactieve apparaten, zoals smartphones, tablets en touchscreens. Vooral horloges, juwelen, kleding, (sport)schoenen en andere luxe producten, zijn in ‘My Retail Theatre’ interactief te ervaren en te personaliseren op basis van kleuren, materialen en texturen. Daarbij wordt men tegelijkertijd geïnformeerd over de beschikbare voorraad en levertijd. Zodra klanten de eigen keuze hebben geconfigureerd, is deze automatisch te bestellen en te delen via social media.

Communicatie en keuzevrijheid

“In de retail draait het om communicatie met klanten en helpen bij de koopbeslissing”, zegt Chris Hilliyer, Senior Innovation Manager, Deckers Brands. “Het liefst met een ongelimiteerde keuzevrijheid zonder voorraadconsequenties. Momenteel veranderen 3D-tools de manier waarop merken met hun klanten communiceren revolutionair”.

“Dassault Systèmes’ ‘My Retail Theatre’ maakt de ultieme gepersonaliseerde koopexperience mogelijk over alle kanalen, via digitale ‘look books’ en catalogi, tot e-commerce shops en interactieve in-store concepten die klanten prikkelen”, zegt Susan Olivier, Vice President, Consumer Goods and Retail Industry, Dassault Systèmes. “Door 3D-ontwerpinformatie vanaf de eerste ideeën tot en met het verkoopmoment te benutten, zijn nieuwe shoppingexperiences te creëren. Onze retailoplossingen bieden alle benodigde digitale functionaliteit voor zowel productinnovatie als interacties met de klantomgeving.

Meer informatie over Dassault Systèmes’ oplossingen voor consumentenproducten & retail is te vinden op: http://www.3ds.com/industries/consumer-goods-retail/

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: