ESET groeit sneller dan top-5 concurrenten en wereldwijde security software-markt

Omzetgroei van 7,7%, totale marktaandeel groeit naar 4,6%

Sliedrecht, 17 december 2015ESET heeft in 2014 marktaandeel gewonnen, ondanks tegenvallende cijfers van de markt als geheel. Het totale marktaandeel van ESET groeide in 2014 naar 4,6%, waar het dat jaar daarvoor nog 4,4% bedroeg. De totale groei was 7,7%, terwijl het groeicijfer voor de gehele markt volgens onderzoeksbureau IDC slechts 2,6% bedroeg. De IT-beveiligingsspecialist groeit daarmee harder dan zowel de gehele markt als de top-5 van hun concurrenten.

In de consumentenmarkt deed ESET goede zaken. Volgens hetzelfde onderzoeksbureau stagneerde de wereldwijde groei van de endpoint security-markt voor consumenten naar 1% in 2014. Dat was voornamelijk te wijten aan de verminderde verkoop van PC’s. Toch groeide ESET in dit segment met 9,4%.

Zakelijke segment

Ook in het zakelijke segment was ESET succesvol, met een groei van 6,4% in 2014. Het marktaandeel groeide daarmee met 0,1% ten opzichte van het jaar daarvoor, naar 5,4%.

“We zijn trots op onze groeicijfers, waarmee we nu behoren tot de top-5 leveranciers in de wereldwijde markt voor endpoint security. Onze groei is organisch tot stand gekomen, dankzij veel en hard werk. We willen onze klanten en partners bedanken en beloven ons best te blijven doen om bedrijven en consumenten in meer dan 180 landen het meeste uit de digitale wereld te laten halen”, aldus Ignacio Sbampato, Chief Sales and Marketing Officer bij ESET.

ESET’s succes is gebaseerd op hun beveiligingsoplossingen, welke een uitstekende detectieratio combineren met een lage systeembelasting en een minimum aan ‘false positives’. In 2015 introduceerde de fabrikant volledig herziene versies van hun oplossingen voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers.

De zakelijke oplossingen van ESET bieden maximale proactieve bescherming met een lage impact op de bedrijfsinfrastructuur. Bovendien is de oplossing volledig te beheren via de nieuwe ESET Remote Administrator. ESET Endpoint Security oplossingen bevatten nu talrijke nieuwe functionaliteiten, zoals Botnet Protection, Exploit Blocker en Vulnerability Shield.

Een belangrijke innovatie in ESET’s consumentenproduct, ESET Smart Security 9, is de online bankier- en betaalbeveiliging. Deze beschermt de persoonlijke en financiële data van gebruikers.

Over ESET
Sinds 1987 ontwikkelt ESET bekroonde beveiligingssoftware die meer dan 100 miljoen gebruikers helpt om technologie veiliger te gebruiken. Het brede portfolio van beveiligingsproducten is geschikt voor alle populaire platformen en biedt bedrijven en consumenten over de gehele wereld de perfecte balans tussen prestaties en proactieve bescherming. Het wereldwijde verkoopnetwerk beslaat 180 landen, met regionale kantoren in Bratislava, San Diego, Singapore en Buenos Aires. Meer informatie is te vinden op www.eset.nl of via social media: LinkedIn, Facebook en Twitter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: