General Mills brengt merchandising Häagen-Dazs ijs tot leven met Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE-platform

‘Perfect Shelf’ in de cloud verbetert samenwerking fabrikant en retailers

‘s-Hertogenbosch, 17 december 2015 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes maakt bekend dat General Mills France de ‘Perfect Shelf’ retailoplossing implementeert. Daarmee gaat deze vestiging van voedingsmiddelenfabrikant General Mills nieuwe merchandisingstrategieën ontwikkelen voor het luxe ijsmerk Häagen-Dazs. In een productcategorie die gedreven wordt door impulsaankopen, verbetert ‘Perfect Shelf’ de samenwerking tussen fabrikant en retailers en verrijkt het de shopping experience van consumenten.

Innovatie in retail

Met uitbreidingen van de Häagen-Dazs productlijn wil General Mills France meer innovatie invoeren in het verkoopproces van ijs. In maart 2015 hebben zij vijf nieuwe smaken ijs geïntroduceerd, ontwikkeld op basis van klantenfeedback van de afgelopen twee jaar. General Mills France zocht een krachtige oplossing voor categoriemanagement om dit project te faciliteren.

Kalista Solutions, een partner van Dassault Systèmes voor de markt van consumentenproducten en retail, adviseerde het bedrijf innovatiever te gaan samenwerken met haar retailers en de productpositionering te verbeteren. ‘Perfect Shelf’, gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform, helpt General Mills France sindsdien bij het overdragen van kennis op het gebied van categoriemerchandising aan retailers. Waardoor zij op basis van klantonderzoek betere scenario’s voor de schapinrichting kunnen ontwikkelen, die het merk versterken en bijdragen aan een hogere omzet.

Impulsaankopen

Weinig mensen plannen de aankoop van ijs voordat ze in de winkel zijn. Uit 120 productcategorieën is ijs de 27ste meest impulsieve aankoop, 75 procent van de omzet daarin wordt tijdens de zomer gerealiseerd. Daarom is het groeipotentieel in die markt sterk afhankelijk van productinnovatie. Elk jaar worden in deze categorie ruim tachtig nieuwe producten geïntroduceerd. Behalve nieuwe smaken en formaten, is het voor fabrikanten en retailers ook belangrijk strategisch te kijken naar de schapindeling en productzichtbaarheid, om meer consumenten tot kopen te verleiden.

General Mills France gebruikt geavanceerde cloud-gebaseerde 3D-modelleer- en visualisatieapplicaties om realistische representaties van de winkelinrichting te creëren. Inclusief schapindelingen, productpositionering, verlichting en promotiematerialen, om de winkelervaring voor klanten te verrijken. In deze 3DEXPERIENCE-omgeving zijn veranderingen in het assortiment, product-positionering, signalering en promotiematerialen direct door te voeren, waardoor alle betrokkenen aanzienlijk sneller kunnen samenwerken en beslissen.

Nieuwe visie categoriemanagement

“Wij hebben ‘Perfect Shelf’ geselecteerd om een nieuwe visie te ontwikkelen voor de productcategorie ijs, die onze retailers helpt te groeien”, zegt Stanislas de Maleissye, Director, Category Trade Management, General Mills France. “Deze samenwerkingsoplossing voegt nu al een nieuwe dimensie toe aan categoriemanagement, terwijl we ‘Perfect Shelf’ nog maar net gebruiken. De komende tijd gaan wij het volledige potentieel van deze oplossing benutten, vanaf productmarketingontwerp tot het positioneren in de merchandisingstrategieën van onze retailers.”

Sneller samenwerken via de cloud

“Dassault Systèmes’ ‘Perfect Shelf’ is ontwikkeld om fabrikanten van consumentenproducten te helpen beter samen te werken met klanten en retailers en sneller merchandisingstrategieën te ontwikkelen”, zegt Philippe Loeb, Vice President, Consumer Packaged Goods & Retail Industry, Dassault Systèmes. “Met het 3DEXPERIENCE-platform in de cloud is het mogelijk sneller en interactiever samen te werken bij het ontwikkelen van nieuwe shopping experiences. De samenwerking verloopt met een grotere flexibiliteit en tegen lagere kosten.”

Meer informatie over Dassault Systèmes’ oplossingen voor consumentenproducten & retail is te vinden op: http://www.3ds.com/industries/consumer-goods-retail/

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: